Signature Smile -clinica stomatologica- Bucuresti

Servicii ortodontie

Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea dinților prin aplicarea de aparate ortodontice. Aparatele ortodontice pot fi de mai multe feluri, astfel găsim aparate mobile (cel mai des utilizate la copii) și aparate fixe – pot fi îndepărtate doar de către medicul ortodont – pentru copii și adulti. Aparatele fixe sunt și ele de mai multe tipuri și materiale, acestea urmând să fie alese de către pacient împreună cu medicul care efectuează tratamentul. Variantele pentru aparatele ortodontice fixe sunt cele de metal, ceramică sau safir, diferența între ele fiind, în cea mai mare parte, de ordin estetic. Prețul crește proporțional cu avantajele estetice de la metal la safir.

Un alt tip de aparat fix, recomandat persoanelor care au cerințe estetice de neevitat (persoane publice, care lucrează în televiziune și nu numai), este aparatul lingual Incognito ( invizibil ), care se montează pe interiorul dinților, fiecare piesă este personalizată pentru fiecare dinte și care nu se vede, practic, deloc.

Aparatele mobile sunt destinate numai copiilor, datorită faptului că sunt reglabile ca dimensiuni și pot fi adaptate arcadei odată cu creșterea și dezvoltarea osoasă și, de asemenea, pentru că alică forțe mai mici la nivelul dinților, au efecte mai bune pe dinții în creștere, cu implantare osoasă mai mică și mobilitatea mai mare, în comparație cu dinții adulților.

Tratamentul în ortodonție este un tratament extrem de conservativ, dinții nu sunt afectați în nici un fel și poate rezolva atât probleme funcționale, cât și estetice, aparatul putând fi soluția ideală în diferite anomalii anatomice ale oaselor maxilare și poziției dinților. De asemenea, de multe ori, tratamentul ortodontic este un precursor al tratamentului protetic cu fațete sau coroane integral ceramice, reabilitările estetice de amploare, sau al tratamentului chirurgical, atunci când este vorba de corectări de anomalii la niveul oaselor feței.

În ziua de astăzi, tratamentul ortodontic nu mai reprezintă un impediment în viața socială, datorită creșterii semnificativ a interesului pentru un astfel de tratament și gamei largi de opțiuni în ceea ce privește tipul de aparat și accesoriile acestuia. A devenit astfel o opțiune terapeutică foarte des întâlnită și foarte ușor acceptată atât de adulți cât și de copii.

Galerie foto
  • ...