Mirastar - Tamplarie de arta

Ferestre lemn stratificat

...
LACRIMARE

Folosim lacrimare de aluminiu in sistem dublu, protectie toc si cercevea, prin care cantitatea de apa care se scurge pe geam este adunata si condusa mai departe in afara traversei tocului, prelungind durata de viata a profilelor noastre.

...
Procesul de productie

01. Consultanta

Va oferim consultanta in alegerea esentelor de lemn, a feroneriei, a tipului de sticla si a culorilor pentru finisaje, cat si pentru configurarea corecta a ferestrelor dumneavoastra. 


02. Masuratori

Ofertarea se face in baza masuratorilor dumneavoastra urmand ca dupa efectuarea comenzii ferme un specialist Mirastar sa efectueze masuratorile exacte. 


03. Productie

Ferestrle intra in productie la termenul convenit, dupa stabilirea tuturor detaliilor. 
Punem pret pe mentinerea unui grad de calitate de eceptie si pe respectarea termenelor de livrare. 


04. Livrare si montaj

La cerere asiguram transportul si montarea usilor si ferestrelor din lemn produse de Mirastar, intr-un numar de localitati, in functie de distanta.

 

...
Tipuri de ferestre din lemn triplu statificat

Ferestre fixe


Ferestre batante


Ferestre oscilobatante


Fereastre armonice


Pereti cortina

...
Specificatii tehnice ferestre lemn stratificat

Esente Lemn: pin nordic, stejar, meranti


Sectiune: 68x86mm


Umiditatea lemnului 10-12%


Geam termopan cu grosimi de la 24mm – 36mm, toate tipurile de sticla: clar, mat, fumuriu, reflexiv, ornament etc

Geam bipan, tripan


Lacrimar din aluminiu in sistem dublu, protectie toc si cercevea


Protectie anticoroziva cu lacuri si vopsele pe baza de apa rezistente la ploaie, inghet si raze UV


Etansare cu garnitura, doua randuri, montata pe cercevea, pentru inchidere


Optional, chit siliconic – la imbinarea dintre geam si cercevea


Compartimentare: unul doua sau mai multe canate, intr-o gama de dimensiuni.

...
STICLA

Sticla joaca un rol foarte important in asigurarea protectiei termice, solare si fonice, cel mai apreciat sistem fiind sistemul pachet de 24mm(4/16/4) cu sticla float si Low-E (F4/16/Low-E) cu emisivitate redusa, adica un transfer de caldura mult redus, cu Argon, ce amelioreaza si acesta semnificativ performanta termica si fonica a unui vitraj.

...
GARNITURA

Folosim chedere de etansare pentru falt si stulp, cat si etansari din silicon. Etansarea la inchiderea canatului ferestrei pe toc, se realizeaza printr-un rand de garnitura de etansare cu doua straturi, din material de baza DIPRO-EPA Trelleborg, cu elasticitate foarte buna. De asemenea, sistemul de etansare dintre cercevea si geam se realizeaza cu un al doilea set de garnitura.

...
STRUCTURA

Ramele ferestrelor sunt executate cu profile din lemn triplu stratificat, uscat la 8-10%, innadit pe lungime, imbinat in dinti. Stratificarea profilelor din lemn are ca scop si rezultat reducerea drastica a posibilitatilor de deformare si crapare a lemnului. Cele mai apreciate ferestre sunt executate din profile de pin nordic, stejar, meranti:

- 3 scanduri cu grosime de 24 mm

- toate straturile imbinate in dinti (distanta dintre imbinari mai mare de 20 mm)

- densitate de 520 kg/m3

- clasa de duritate (Janka) 940


Rezistenta la compresiune 850 daN/cm2


Rezistenta la intindere 5100daN/cm2


Rezistenta la forfecare 420 daN/m3


Material: lemn triplu stratificat uscat la 8-10%.


Furnizor lemn: S.C. HOLVER S.R.L.

...
PROTECTIE

Produselor pe baza de apa pentru tamplaria de exterior folosite de noi, marca ICA (Industria Chimica Adriatica), confera elasticitate si rezistenta excelenta in timp, la schimbarile de temperatura, la umiditate.


Profilele de geam sunt tratate cu substante care protejeaza lemnul si impiedica formarea de ciuperci si mucegai, special pigmentate (456 de culori) si avand filtre UV care protejeaza suprafata lemnoasa si impiedica ingalbenirea si degradarea stratului de lac in timp.


Baiturile, lacurile transparente sau pigmentate si vopselele marca ICA sunt in concordanta cu standardele europene referitoare la clasificarea finisajelor pentru exterior.


Folosim pe langa baituri, 1 strat grund si doua straturi de lac la interior si bait grund si 3 straturi de lac la exterior.

...
De ce sa alegi Ferestre din Lemn Stratificat?

Ferestrele din lemn stratificat cu geam termopan sunt deopotriva elegante si rezistente si ofera izolatie fonica si termica sporita.


Sunt durabile si ofera etanseitate perfecta la apa si vant, avand o rezistenta deosebita la intemperii si oscilatii de temperatura.


Nu sunt afectate de temperaturile extreme si sunt mai putin predispuse la condens decat ferestrele din alte materiale.

...
Avantajele ferestrelor din lemn stratificat

...
Avantajele ferestrelor din lemn triplu stratificat

01. Eleganta

Casele cu ferestre din lemn masiv au un aspect vizual inconfundabil, oferind eleganta, frumusete naturala si senzatia de caldura si confort.


02. Izolare termica

Ferestrele din lemn asigura o excelenta izolare termica a cladirilor si prezinta o eficienta energetica marita cu un coeficient de transmitere a caldurii (Uw) mic.


03. Izolare Fonica

Ferestrele din lemn asigura in mod natural o excelenta izolare fonica iar la nevoie, aceasta poate fi maximizata prin utilizarea straturilor de sticla de diferite grosimi sau a foliilor speciale.


04. Durabile

Corect intretinute, ferestrele din lemn au o durata de viata practic nelimitata, lemnul stratificat nefiind afectat de temperaturile extreme si fiind rezistent la intemperii si oscilatii de temperatura.


05. Natural si ecologic

Ferestrele din lemn masiv sunt executate din unicul material regenerabil si sustenabil, lemnul fiind un material natural si ecologic.


06. Finisaje de exceptie

Paleta de culori foarte bogata, de aproximativ 800 de nuante de impregnanti folosite cu lacuri transparente sau vopsele din paletar RAL si NCS

...
FERONERIE

Folosim in productia de ferestre mai robusta feronerie oscilo-batanta, cea a marcii germane Roto, numarul unu in Europa.

Sistemele Roto NT indeplinesc cele mai inalte cerinte de siguranta, confort in utilizare, durabilitate si design, asigurand inchiderea multipunct.

Ferestre batante-simple (deschidere doar in plan orizontal)


Ferestre oscilo-batante (cu dubla deschidere, ce combina atat deschiderea batanta cat si cea oscilanta)


Ferestre oscilante sau basculante doar in plan vertical (care se lasa pe spate)


Mai multe despre sistemele marca ROTO, utilizate de societatea noastra, gasiti pe www.roto-frank.com.


Feroneria utilizata de noi este antiefractie cu inchidere pe placa in 5 puncte marca ROTO NT, manere sunt Hoppe Austria, cilindrii si balamalele sunt marca GreenteQ