Ştiri Anunţul Telefonic
7105 vizite

Atitudine libertatea presei

Atitudine

Anunţul Telefonic – Un precedent periculos.

De Ziua Internaţională a Libertăţii Presei, redacţia ziarului Anunţul Telefonic doreşte să atragă atenţia asupra unui precedent extrem de periculos şi care se depărtează mult de valorile pe care inclusiv legea doreşte să le protejeze în legătură cu activitatea instituţiilor de presă. De curând, s-a dispus împotriva Anunţului Telefonic o măsură obligatorie de închidere a unei rubrici. Prin raportare la conduită ireproşabilă a Anunţului Telefonic din ultimii 25 ani şi prin luarea în considerare a principiului constituţional al libertăţii presei, o asemenea dispoziţie poate fi interpretată că reprezentând un act de cenzură.

Publicaţia Anunţul Telefonic, încă de la înfiinţarea sa, în anul 1990, desfăşoară activităţi legitime în conformitate cu toate drepturile şi obligaţiile prevăzute şi garantate de Constituţia României, urmărind să informeze corect opinia publică, să reprezinte un vehicul de comunicare cu adresabilitate generală şi opus oricărui tip de cenzură. Anunţul Telefonic a avut şi are o atitudine corectă faţă de toţi membrii societăţii şi, probabil cu precădere, faţă de instituţiile statului. De altfel, o asemenea atitudine se poate citi inclusiv prin aceea că publicaţia Anunţul Telefonic îşi plăteşte, de 25 de ani, în mod corect şi punctual contribuţiile către statul român.

Credinţa noastră în libertatea de expresie a individului, în particular, şi în libertatea editorială a presei libere, în general, ne-a făcut să nu impunem restricţii, limitări şi să nu discriminăm publicarea diferitelor anunţuri de servicii sau afaceri.

Considerăm că această decizie de a cenzura rubrica unui ziar, constituie un precedent periculos pentru presa românească şi un act care se opune principiilor pe care cu toţii le afirmăm astăzi.

03.05.2015
Redacţia Anunţul Telefonic