TOP 5 destinații de vacanță în România

Ai reușit, în sfârșit, să-ți iei câteva zile libere de la serviciu și te gândești să cauți o destinație de vacanță. Vrei să te relaxezi, dar și să descoperi locuri frumoase, poate chiar perfect instagramabile.

undefined

Nu ai timp pentru o călătorie peste mări și țări, dar știi că România te poate surprinde cu peisajele de poveste și locurile devenite atracții turistice chiar și pentru călătorii din străinătate. Încă nu știi ce se alegi? În rândurile următoare, vei descoperi un top cu 5 destinații de vacanță chiar la noi în țară.

Brașov

Fără nicio urmă de îndoială, Brașovul ocupă un loc fruntaș în topul destinațiilor preferate de români și nu numai. Vei descoperi aici un oraș care păstrează și azi aerul boem al vremurilor de mult apuse. Analizează lista cu sărbătorile legale din 2023 și vezi cum poți programa o vacanță prelungită în orașul care în 1235 purta numele de Orașul Coroană. Poți vizita prima școală românească dar și Biserica Neagră – un lăcaș de cult cu o poveste care te va fascina. Nu rata o scurtă plimbare pe Strada Sforii – cea mai îngustă stradă din Europa și descoperă, la pas, toate celelalte obiective turistice din zonă. Pe seară, poți face o scurtă plimbare pe muntele Tâmpa, locul din care poți admira frumusețea întregului oraș. În plus, la doar câțiva kilometri distanță se află Castelul Bran, Prăpăstiile Zărneștilui – un canion cu peisaje impresionante, Dino Park Râșnov, Lacul de Smarald și Cascada Urlătoarea.

Sibiu

Oraș care în  2007 a obținut titlul de Capitală Culturală Europeană, Sibiu se află, de asemenea, în topul clasamentului cu destinații turistice de la noi din țară. Printre cele mai frumoase atracții ale orașului, se numără: turnurile de apărare, Podul Minciunilor, Muzeul Astra și Muzeul Locomotivelor cu Abur. Dacă vrei să le descoperi pe toate, ar trebui să ai la dispoziție măcar 2 zile de vacanță. Poți intra pe Zilibera.ro, acolo unde ai toate informațiile necesare cu privire la sărbătorile legale, vacanțe școlare și nu numai. În plus, dacă vrei să-ți prelungești vacanța, trebuie să faci o vizita și la Castelul de Lut Valea Zânelor din Porumbacu de Sus, dar și la Povestea Calendarului din Porumbacu de Jos. Ambele locații te vor introduce într-o lume de basm, o lume la care visai în copilărie.

Sighișoara

Ai tot văzut pe rețelele de socializare o mulțime de fotografii cu clădiri vopsite în nuanțe pastelate? Să știi că sunt realizate în Sighișoara, un orășel care te va surprinde cu o mulțime de obiective turistice. Vizitează turnurile de apărare, Casa Vlad Dracul, Scara Acoperită și Școala din Deal. În plus, dacă ai suficient timp la dispoziție, ai putea vizita și Satul Scufundat Bezid. Pentru a putea fi construit un baraj, întregul sat a fost scufundat în anul 1975.

undefined

Maramureș

Pentru Maramureș ai nevoie de cel puțin 3 zile de vacanță. Una dintre cele mai frumoase destinații de la noi te va întâmpina cu bucate alese, tradiționala horincă și o mulțime de locuri și activități fascinante. Aici poți vizita Cascada Cailor, Cimitirul Vesel, Mănăstirea Bârsana și Mănăstirea Săpânța. De altfel, odată ajuns în zonă, e musai să faci o rezervare pentru plimbarea cu Mocănița. Va fi o experiență memorabilă!

Delta Dunării

Poate nu ești mare amator de preparate din pește, dar Delta Dunării este o destinație pe care trebuie să o vezi măcar o dată-n viață. Vorbim despre un loc unic în lume, un loc care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO ca singura deltă declarată Rezervație a Biosferei. Aici se organizează plimbări cu barca, ceea ce înseamnă ce te poți plimba de-a lungul canalelor, admirând nuferii și întreaga frumusețe a naturii. 

Așadar, următoarea ta destinație de vacanță îți poate reaminti cât de frumoasă este România și cât de norocos ești pentru că poți vizita locații de vis, ceva mai aproape de casă.

597 vizualizari 09.08.2023
Distribuie articolul