Reguli de citire și pronunție în limba engleză

În lumea modernă, limba engleză este parte integrantă a vieții culturale, sociale și economice.

Ea este folosită ca limbă de comunicare într-o varietate de domenii - de la negocierile de afaceri internaționale la schimbul intercultural de informații prin intermediul internetului. Fie că sunteți călător, student, om de afaceri sau pur și simplu interesat de cultura altor țări, cunoașterea limbii engleze vă deschide multe oportunități.

 

undefined

Cu toate acestea, pentru mulți oameni, învățarea limbii engleze poate fi o provocare din cauza diversității de reguli și nuanțe care însoțesc învățarea acesteia. A învăța să citești și să pronunți corect cuvintele în limba engleză este cheia unei comunicări și înțelegeri de succes. Practica regulată și studiul atent al regulilor și profesoara de engleză vă va ajuta în acest proces. Regulile de citire și pronunție sunt deosebit de dificile pentru multe persoane. Pronunțarea corectă a cuvintelor și a sunetelor în limba engleză poate părea o sarcină descurajantă din cauza regulilor fonetice diferite și a sunetelor complet noi.

În acest articol, vom trece în revistă regulile de bază ale citirii și pronunției în limba engleză, concentrându-ne pe aspecte precum vocalele și consoanele, digramele și nuanțele care însoțesc învățarea acestora. Înțelegerea acestor reguli vă va ajuta să deveniți mai încrezători în abilitățile dumneavoastră de pronunție și să vă îmbunătățiți comunicarea în limba engleză.  

Alfabet:

 Majuscule

 Tipărit

 Transcriere

 A

 a

/eɪ/

 B

 b

/biː/

 C

 c 

/siː/

 D

 d

/diː/

 E

 e

/iː/

 F

 f  

/ɛf/

 G

 g

/dʒiː/

 H

 h

/eɪtʃ/

 I 

 i

/aɪ/

 J

 j

/dʒeɪ/

 K

 k

/keɪ/

 L

 l

/ɛl/

 M

 m

/ɛm/

 N

 n

/ɛn/

 O

 o

/oʊ/

 P

 p

/piː/

 Q

 q

/kjuː/

 R

 r

/ɑːr/

 S

 s

/ɛs/

 T

 t

/tiː/

 U

 u

/juː/

 V

 v

/viː/

 W

 w

/ˈdʌbəljuː/

 X

 x

/ɛks/

 Y

 y

/waɪ/

 Z

 z

/ziː/

 

Nuanțe vocale:

Vocale nazale: În limba engleză, există vocale nazale care se pronunță prin pasajele nazale. De exemplu, "m" din "man" sau "n" din "sing".

Vocale lungi și scurte: Engleza are atât vocale lungi, cât și vocale scurte. De exemplu, "i" din "bit" este un sunet scurt, iar "ee" din "deep" este un sunet lung.

 

Consoane moi și alte nuanțe cu consoane:

Consoane moi: Unele consoane din limba engleză sunt mai moi decât altele, de exemplu, "s" din "vision" se pronunță ușor ca "zh".

Amestecuri de consoane: În unele cuvinte, consoanele se pot suprapune, ceea ce afectează pronunția lor. De exemplu, "th" din "this" se pronunță "ð", iar "th" din "think" se pronunță "θ".

Digrafii - sunt combinații de două litere care formează un sunet. În limba engleză, ele joacă un rol important în pronunțarea corectă a cuvintelor. Iată câteva digrame de bază și exemplele lor:

Th: Acest digraf este utilizat pentru a reprezenta sunetele /θ/ și /ð/.

Thin: /θɪn/ - subțire

That: /ðæt/ - că


Sh: Acest digraf produce sunetul /ʃ/.

Ship: /ʃɪp/ - navă

She: /ʃiː/ - ea


Ch: Acest digraf este folosit pentru a reprezenta sunetul /tʃ/.

Chat: /tʃæt/ - conversație

Cheese: /tʃiːz/ - brânză


Ph: Acest digraf indică sunetul /f/.

Phone: /fəʊn/ - telefon

Phrase: /freɪz/ - fraza


Wh: Acest digraf este folosit pentru a reprezenta sunetul /w/ în majoritatea cazurilor.


What: /wɒt/ - că

When: /wen/ - când


Ng: Acest digraf indică sunetul nazal /ŋ/.

Sing: /sɪŋ/ - cântă

Ring: /rɪŋ/ - inel


Wh (este gh): În unele cazuri, digraful "gh" se pronunță ca un sunet /f/.

Enough: /ɪˈnʌf/ - destul de

Tough: /tʌf/ - firmă

Pentru a pronunța corect cuvintele cu digrame, trebuie să studiați cu atenție ortografia acestora și sunetele pe care le produc. Exersarea citirii și pronunțării cuvintelor cu digrame vă va ajuta să vă simțiți mai încrezători atunci când vorbiți în limba engleză.

undefined

Concluzie:

Stăpânirea regulilor de citire și de pronunție în limba engleză este un element cheie pentru a învăța cu succes. Deși acest lucru poate părea o sarcină descurajantă din cauza varietății de reguli și nuanțe, practica și studiul regulat vă vor ajuta să faceți progrese semnificative. Trebuie să țineți cont de particularitățile vocalelor nazale, ale vocalelor lungi și scurte, precum și de sunetele moi și consonantice.

În plus, ar trebui să acordați atenție digrafiilor - combinații de litere care formează un singur sunet. Învățarea acestor caracteristici vă va ajuta să vă simțiți mai încrezători în abilitățile de citire și pronunție.

Nu uitați că succesul în învățarea limbii engleze depinde de perseverența și practica dumneavoastră. Puteți folosi o varietate de resurse, cum ar fi materiale audio și video, manuale și cursuri cu un profesor sau cursuri online.

Nu numai că abilitățile corecte de citire și pronunție vă vor îmbunătăți abilitățile de comunicare, dar vă vor ajuta și să aveți mai mult succes în viața educațională și profesională.. Așadar, nu vă opriți aici și continuați să vă îmbunătățiți abilitățile lingvistice - acest lucru vă va deschide multe oportunități noi în viață.

288 vizualizari 02.04.2024
Distribuie articolul