Probleme de actualitate în medicina veterinară pentru 2024 și anii următori

La prima vedere, 2023 pare un an de succes pentru cabinetele veterinare, multe dintre ele raportând profituri mari.

Cu toate acestea, dacă săpăm puțin mai adânc, vedem o serie de probleme pe care cabinetele veterinare vor trebui să le gestioneze în 2024 și chiar și în anii următori dacă vor ca succesul să continue.

undefined

Deși niciunul dintre noi nu are un glob magic de cristal, putem face o presupunere cu privire la ceea ce va urma. Citiți în continuare articolul pentru a afla care sunt problemele din medicina veterinară pe care experții Joyvet - cabinet veterinar Bucuresti - le văd acum în practică și pe care se așteaptă să le vadă și în viitor.

Tendințe veterinare actuale

“Unele probleme sunt continue, de la găsirea și păstrarea membrilor echipei potrivite până la menținerea clienților mulțumiți” spune medicul veterinar Alexandru-Marius Sauciuc, din cadrul Joyvet - clinica veterinara Bucuresti. Parte dintre aceste probleme au fost, și probabil vor continua să fie, agravate de factori din afara industriei veterinare.

  • Noi membri ai echipei: Rata scăzută de șomaj continuă să afecteze capacitatea de a găsi și de a angaja membri calificați care să întregească echipele. Pentru medicii veterinari, problema este și mai gravă: Mars Veterinary Health estimează că, până în 2030, va exista un deficit de aproape 15.000 de medici veterinari. Este important ca clinicile veterinare să devină inventive și să se implice în comunitate pentru a construi relații înainte de a avea nevoie de oameni. De asemenea, acestea ar putea motiva mai mult echipa, plătind angajaților actuali bonusuri pentru recomandarea de noi angajați potriviți.
  • Burnout: La această provocare se adaugă pierderea oamenilor din industrie din cauza epuizării și a oboselii. Proprietarii clinicilor trebuie să sprijine, să păstreze echipele, să le înțeleagă și să le protejeze cât mai bine în conflictele cu proprietarii de animale de companie. Chiar și cu toate celelalte lucruri pe care le au de făcut, menținerea unui puls regulat al moralului echipei trebuie să fie o prioritate pentru a evita pierderea oamenilor.
  • Lipsa produselor: Nu doar noii membri ai echipei au fost greu de găsit în acest an. Mai multe produse importante au intrat, de asemenea, în stoc limitat. Problemele legate de lanțul de aprovizionare afectează chiar și cei mai mari furnizori - și asta afectează protocoalele și veniturile cabinetelor veterinare. Este cu siguranță frustrant, dar există posibilitatea de a minimiza efectele negative prin simplificarea procesului de aprobare a noilor produse și protocoale împreună cu echipa medicală. Cultivarea relațiilor cu furnizorii poate ajuta, de asemenea, la obținerea mai rapidă a produselor căutate pe rafturi.
  • Farmacii online pentru animale de companie: Comerțul online nu va dispărea, iar trendul se extinde și la farmacii, care pot oferi costuri mai mici și mai multă comoditate în online. Odată cu intrarea pe piață în America a Walmart și cu creșterea gamei de produse oferite de Amazon, trendul se va extinde și în România, iar clienții vor fi tot mai atrași de achiziția online.
  • Inflația și recesiunea: Pare imposibil să vorbim despre tendințele pe termen scurt fără a lua în considerare elefantul din cameră: rata actuală a inflației și alți factori macroeconomici care determină creșterea costurilor. Acest lucru face esențial ca proprietarii clinicilor să urmărească îndeaproape starea financiară a cabinetului și să se asigure că transferă costurile asupra clienților, astfel încât marjele de profit să nu se prăbușească.

undefined

Tendințe veterinare pentru viitor

În timp ce actualele probleme din medicina veterinară pot părea descurajante, există motive de a fi optimist. Următoarele tendințe vor duce, sperăm, la schimbări interesante care vor face industria mai plină de satisfacții atât în 2024, cât și pe termen lung:

  • Progrese medicale: În ultimii ani, industria farmaceutică a înregistrat progrese incredibile care schimbă modul în care se practică medicina. Specialiștii veterinari internaționali sunt extrem de entuziasmați de terapiile cu anticorpi monoclonali - acestea par să dea rezultate pentru pacienți. Colaborarea cu echipele medicale pentru a evalua noile produse și idei - inclusiv noile software-uri veterinare - pe măsură ce acestea ajung pe piață este o modalitate esențială de a te asigura nu numai că oferi cele mai bune servicii clienților și pacienților, dar și că încurajezi dezvoltarea de noi produse, oferindu-le o piață finală.
  • Tranziția către servicii: Ca și în cazul medicinei umane, asistăm la o tranziție către un model bazat pe servicii în cadrul medicinei veterinare. Se așteaptă asistarea la o scădere continuă a vânzărilor în farmacii, deoarece industria se concentrează mai mult pe furnizarea de tratamente în cabinet și pe construirea unor relații pe termen lung cu clienții și pacienții. Acest lucru trebuie privit ca o prelungire a tranziției de la vaccinurile anuale, la controale anuale complete de wellness.
  • Laboratoare interne: Folosirea aparatelor interne împreună cu laboratorul de referință poate ajuta la eficiența colaborării cu clienții. Nu numai că se pot prezenta rezultatele în timp ce clientul se află încă în cabinet, dar cresc și gradul de asimilare a recomandărilor de tratament. Odată cu progresele continue ale tehnologiei AI, sunt așteptate să devină disponibile instrumente tot mai multe și mai bune de diagnosticare în cabinet.
  • Asigurarea animalelor de companie: Cu toate progresele pe care le așteptăm, costurile vor continua să reprezinte o provocare pentru clienți. Asigurarea pentru animale de companie poate umple acest gol. Proprietarii cabinetelor veterinare ar trebui să își dea seama cum se vor adapta la o industrie care se așteaptă să crească cu miliardele. Ca atare, este important ca aceștia să discute cu clienții pentru înțelegerea opțiunilor de acoperire și de plată.

undefined

Deși poate că sunt greu de înțeles - sau nu sunt plăcute - este esențial ca specialiștii din industrie să urmărească tendințele, să învețe din evoluțiile acestui spațiu și să le încorporeze pe cele mai bune în managementul propriei practici. În acest fel, se poate cultiva o practică de succes.

Cabinetul veterinar Joyvet este întotdeauna la curent cu tendințele lumii medicale veterinare, pentru a oferi cele mai bune servicii pacienților și proprietarilor acestora. Joyvet – cabinet veterinar Bucuresti se află pe Strada Dumitru Papazoglu 68, iar pentru programări pot fi apelați la numărul de telefon 0731803803. 

457 vizualizari 04.12.2023
Distribuie articolul