Primul tău city break – cum să te pregătești?

Din ce în ce mai multe persoane încep să se bucure de toate surprizele pe care le are de oferit un city break.

undefined

Fie că vă doriți o mini-vacanță, un weekend prelungit sau simțiți nevoia să luați o scurtă pauză de la rutina obișnuită de zi cu zi, atunci un city break este o alegere ideală. Veți putea interacționa cu o cultură diferită, cu o istorie fascinantă, cu o bucătărie grozavă – și toate acestea în doar 2-3 zile.

Dacă nu ați mai avut niciodată parte de un city break, cel mai probabil vi se pare o experiență provocatoare, însă cu puțină planificare, vă veți bucura de câteva zile încărcate de momente minunate. 

Iată câteva modalități prin care vă puteți pregăti pentru ca primul city break să fie o experiență de neuitat:

Care sunt cele mai recomandate ore de zbor? 

În general, zborurile de plecare programate vineri după-amiază și apoi duminica seara pot fi mai costisitoare în comparație cu zborurile programate în alte intervale orare. Este necesar să vă gândiți dacă puteți să investiți o sumă mai mare de bani pentru a avea la dispoziție mai mult timp pe care îl puteți petrece odată ajuns la destinație. Veți constata că se merită să cheltuiți cu 10-15% mai mult pe un bilet, atât timp cât veți ajunge la destinație vineri la o oră rezonabilă, urmând să părăsiți orașul duminică după-amiază târziu, pentru ca luni să vă prezentați la servici, fără ca nimeni să bănuiască ce weekend încărcat ați avut. O altă modalitate prin care puteți obține bilete de avion ieftine vă este pusă la dispoziție de eSky.ro, acolo unde puteți selecta un city break în funcție de tematica dorită, beneficiind totodată de o serie de avantaje, inclusiv metode de plată flexibile, posibilitatea de a plăti mai târziu sau în rate, tarife rezonabile, asigurare cu acoperire largă, posibilitatea de gestionare rapidă a rezervărilor, dar și confort sporit în timpul călătoriei. La întoarcere, aveți mai multe intervale orare recomandate, cum ar fi ora 18.00 sau ora 20.00. Nu uitați că trebuie să vă pregătiți din timp pentru plecare, asta însemnând să părăsiți hotelul chiar și cu 3 ore înainte de zbor. La alegerea biletelor de avion, țineți cont întotdeauna de propriile cerințe, de buget și de eventualele restricții. 

undefined

Cum vă veți deplasa de la aeroport în oraș?

Pentru a vă bucura de un city break lipsit de stres, este recomandat să faceți puține cercetări înainte de a vă cumpăra un bilet. Chiar dacă sunteți în căutare de oferte grozave la zboruri București, tot este indicat să verificați în prealabil ce mijloace de transport există de la aeroport în oraș sau la hotelul unde ați efectuat rezervarea. Planificarea prealabilă este recomandată și când călătoriți în țară, nu doar către destinații străine. Cu cât vă pregătiți mai mult, cu atât călătoria va fi mai plăcută și întreaga experiență mult mai distractivă. Nu este nimic mai rău decât să pierdeți timp prețios căutând un mijloc de transport pentru a ajunge de la aeroport la cazare. De cele mai multe ori, cel mai rezonabil este să optați pentru un taxi, mai ales dacă urmează să călătoriți cu un grup de prieteni, însă puteți închiria și o mașină.

undefined

Ce activități vă planificați în city break?

Majoritatea persoanelor își planifică un city break fie că doresc să interacționeze cu istoria acelui oraș sau cu latura sa culturală, fie că doresc să viziteze într-un timp scurt unele dintre cele mai populare obiective turistice sau că doresc să se bucure de bucătăria acelui loc.  Tocmai din acest motiv, este recomandat să aveți o idee cât mai clară referitor la ce doriți să faceți și chiar să vă întocmiți propriul program conform dorințelor personale. De la un city break planificat pentru vizitarea obiectivelor turistice și de relaxare până la un city break romantic sau special organizat pentru cumpărături, fiecare persoană are motivele sale pentru a vizita o destinație străină. 

Cu excepția cazurilor în care intenționați să mergeți cu un grup mai mare de persoane, este recomandat să vă pregătiți un plan cu activitățile pe care doriți să le întreprindeți și cu locurile pe care doriți  să le vizitați. Nu uitați cât de important este să dispuneți și de un plan de rezervă, în cazul în care nu puteți pune în aplicare planul inițial din cauza unor factori pe care nu îi puteți controla. 

971 vizualizari 29.06.2023
Distribuie articolul