Motive importante să apelezi la un notar public pentru încheierea unui contract de vânzare-cumpărare

Ai un bun de vânzare, imobil, pentru care ești implicat în discuții serioase cu un posibil cumpărător? După o înțelegere amiabilă, următor pas este autentificarea deciziei de a transmite acel bun către cumpărător în schimbul unei sume de bani.

Este  simplu de realizat, cu condiția să apelezi la un notar public care să te îndrume în tot procesul de autentificare a actului tău. Pentru că știm că un litigiu este ultimul lucru pe care ți-l poți dori, soluția eficientă  este de a apela la un notar public. Află cele mai importante motive pentru care să apelezi la un notar public în cazul întocmirii unui contract de vânzare-cumpărare.

undefined

Apeleaza la un notar public experimentat pentru intocmirea unui contract perfect legal!

Contactarea unui notar public Bucuresti experimentat reprezintă cea mai importantă decizie atunci când ne dorim să vindem un bun în deplină legalitate și să ne asigurăm că nu vom suferi consecințe nedorite. Este firesc să nu cunoști terminologia juridică dacă nu activezi în acest domeniu. Aici intervine notarul, care explică ce presupune fiecare paragraf dintr-un contract. Astfel, îți poți da seama dacă situația decurge așa cum îți dorești și dacă acel contract este unul avantajos pentru tine!

În cazul în care nu te mulțumesc cerințele celeilalte părți, poți apela la consilierea notarului pentru identificarea unei metode corespunzătoare dorinței tale de a vinde bunul deținut. Indiferent de opțiunea aleasă, notarul public profesionist îți poate explica la ce consecințe să te aștepți, avantaj care te ajută să iei o decizie informată! Plănuiai semnarea unui antecontract? Notarul public îți va explica cerințele unui astfel de document și cum evoluează situația în urma semnării lui. Mai mult, atunci când părțile implicate apelează la serviciile unui birou notarial, au parte de autentificarea documentului încheiat și de certitudinea că acesta nu va produce niciun fel de litigii.

Cum poate preveni implicarea unui notar public posibilele litigii intr-un contract de vanzare

Un notar public este  autoritatea publică responsabilă cu autentificarea și legalizarea actelor. Rolul unui notar public într-un proces de vânzare-cumpărare este de a se asigura ca toate documentele sunt valabile și că respectă cerințele legilor în vigoare și sunt semnate în mod corespunzător. De asemenea, notarul public poate ajuta la identificarea oricăror probleme juridice sau fiscale care pot apărea în timpul procesului de vânzare-cumpărare.

Este important să apelezi la un notar public pentru încheierea unui contract de vânzare-cumpărare deoarece notarul poate verifica și confirma autenticitatea documentelor și semnăturilor părților implicate în tranzacție. De asemenea, notarul poate ajuta la identificarea oricăror probleme legale care pot aparea în timpul procesului de vânzare-cumpărare și poate oferi asistență în rezolvarea acestora. În plus, documentele încheiate de un notar public sunt acte ce nu pot fi contestate în instanță decât pentru motive bine întemeiate.

În momentul în care părțile implicate decid să întocmească, pe cont propriu, fără implicarea unui notar, anumite înțelegeri de plată, se pot naște litigii aspre. De exemplu, un antecontract, fie el unilateral sau bilateral, care nu este realizat în prezența unui specialist și care nu este respectat, poate determina apariția unui drept de creanță în patrimoniul persoanei prejudiciate. Practic, există șansa de a pierde bunuri sau sume de bani din simplul motiv că nu ai apelat la un birou notarial pentru sprijin. Pentru a te feri de astfel de consecințe, recomandăm contactarea unui notar public, care să ofere o opinie specializată asupra legalității contractului.

Astfel, orice neregulă va găsi notarul, poate fi corectată în timp util, înainte să producă efecte neplăcute pentru tine. Ulterior, îi poți solicita specialistului să redacteze un contract corect și avantajos, conform înțelegerii verbale pe care ai avut-o inițial cu posibilul cumpărător sau chiar să îți propună o variantă mai sigură de a vinde bunul în cauză.

În final, este esențial să apelezi la serviciile unui birou notarial cu experiență confirmată de un portofoliu vast de clienți mulțumiți. În acest fel, vei avea siguranța că beneficiezi de un specialist obiectiv, care te va consilia atunci când apar obstacole în procesul de vânzare-cumpărare și care va ,,prelua frâiele” dacă se întrevăd litigii în urma încheierii contractului.

838 vizualizari 09.05.2023
Distribuie articolul