Iată cum ar trebui să iasă în evidență încălțămintea sport

Pantofii de sport selectați corespunzător sunt esențiali în multe discipline, precum alergarea sau trekking-ul. Utilizarea modelelor greșite poate fi periculoasă și poate duce la vătămări grave.

În magazine poți găsi o selecție largă de pantofi sport pentru bărbați și femei, care sunt proiectați pentru un anumit sport, de exemplu, pantofii de alergare sunt semnificativ diferiți de pantofii de trekking. Poți opta si pentru pantofi sport universali, dar aceștia nu vor funcționa în orice situație. Cum alegi încălțămintea sport potrivită pentru o anumită disciplină?

undefined

Pantofi sport pentru alergare – ce ar trebui să știi când îi alegi

Mulți alergători profesioniști spun că pantofii buni reprezintă jumătate din luptă. Ei îți permit să te antrenezi într-un mod confortabil și să te protejezi împotriva abraziunilor și rănilor. Mulți oameni sunt descurajați să cumpere pantofi sport profesioniști de faptul că astfel de pantofi sunt adesea foarte scumpi. Acest lucru este valabil mai ales pentru modelele echipate cu cele mai noi soluții și realizate din materiale inovatoare pentru a asigura cel mai înalt confort în timpul antrenamentului. 

Cu toate acestea, oamenii care tocmai își încep aventura cu alergarea și exerciții fizice, nu trebuie să te decizi asupra celor mai scumpi pantofi. Pe https://sportano.ro/incal-aminte-sport-pentru-femei poți găsi pantofi de alergare pentru orice buget. Cel mai bun lucru de luat în considerare atunci când alegi pantofii potriviți este ca aceștia să se potrivească bine, să nu fie prea strâmți sau prea largi.  

O modalitate bună este să încerci pantofii sport pentru alergare cu un șosetă mai groasă sau cu o șosetă specială pentru alergare. Pantofii sport ar trebui, de asemenea, să absoarbă în mod eficient șocurile, ceea ce este important mai ales atunci când alergi în principal pe suprafețe dure, de exemplu, pe trotuar. Lipsa unei amortizări suficiente înseamnă că alergătorul va începe rapid să simtă dureri în picioare în timpul activității.

undefined

Pantofi sport de trekking – alege încălțămintea potrivită pentru această activitate

Când te gândești la achiziționarea de pantofi de trekking de pe https://sportano.ro/incal-aminte-sport-pentru-barba-i ar trebui să te gândești mai întâi în ce perioadă a anului vor fi folosiți. Iarna se folosesc șosete mai groase, așa că spațiul din pantof ar trebui să fie puțin mai mare decât în ​​cazul încălțămintei destinate drumețiilor de vară. 

Pantofii prea strâmți vor provoca mult disconfort, iar purtarea lor poate duce la abraziuni. Pe de altă parte, pantofii prea largi nu vor asigura o stabilizare suficientă a piciorului, ceea ce poate duce la răniri. 

Principala regulă atunci când alegi pantofii de trekking pentru vară este ca aceștia să fie mai lungi decât piciorul cu aproximativ 0,5 cm. Pantofii destinați drumețiilor de iarnă ar trebui să fie cu aproximativ 1 cm mai mari. 

Ce culoare de pantofi sport să alegi?

Pe lângă aspecte mai practice, cum ar fi mărimea și scopul pantofului, culoarea pantofului este, de asemenea, importantă . Pantofii sport albi vor funcționa mai bine în încăperile închise, cum ar fi săli de sport sau săli de antrenament. În exterior se murdăresc rapid și este greu să îndepărtezi petele de pe ei. 

Pantofii de alergare sau de trekking de pe https://sportano.ro/ sunt disponibili în multe culori pe care le poți alege în funcție de preferințe. Cea mai bună soluție este însă să alegi pantofi în culori mai închise, datorită cărora pantofii să nu se murdărească atât de repede. Dar ce să faci atunci când pantofii sunt murdari și nu există prea mult timp pentru a-i spăla și usca? Cel mai bun mod este să scapi de pete sau să speli pantofii în mașina de spălat, dacă producătorul de pantofi permite acest lucru.

 

701 vizualizari 12.05.2023
Distribuie articolul