Care sunt avantajele aduse de anvelopele premium pentru camioane?

Anvelopele premium pentru camioane sunt un gaj de calitate superioară, care oferă tot confortul și toată siguranța de care un șofer are nevoie.

Cu siguranță că sunt anvelope care necesită o investiție mai mare față de anvelopele mai ieftine, de budget, dar au o mulțime de avantaje.

Ce înseamnă însă anvelope premium pentru camioane? Anvelopele premium pentru camioane sunt anvelopele fabricate de cei mai buni producători de pe piață, reșapate sau nu, cu cele mai inovatoare tehnologii și cu un material de cea mai înaltă calitate. Testele au arătat că aceste anvelope au în general performanțe mai bune în ceea ce privește consumul de combustibil, distanță de frânare și aderența pe teren umed.

undefined

Ce anvelope pentru camioane poți alege dacă nu vrei anvelope premium?

Acest criteriu este mai subiectiv și va depinde de strategia adoptată de companie în ceea ce privește producătorii de anvelope, precum și de expertiză în domeniu (experiență anterioară, atașamentul față de una sau mai multe mărci etc.).

Majoritatea mărcilor de anvelope pentru camioane de tip Quality sunt a doua linie a producătorilor de anvelope Premium, cum ar fi Michelin, Good Year, Bridgestone, Continental, Pirelli. Cu toate acestea, unii producători, cum ar fi Hankook, au ales să intre pe acest segment, căutând în același timp să inoveze.

Este vorba despre anvelope pentru camioane care oferă un excelent raport calitate-preț. Asigură, de asemenea, un nivel ridicat de siguranță, indiferent de tipul de drum parcurs. Sunt deci cea mai bună alternativă la anvelopele premium. Oferă performanțe chiar onorabile.

Anvelopele tip buget pentru camioane sunt și ele o opțiune bună

Anvelopele de buget pot fi produse de linia a treia de la producătorii majori, cum ar fi Pirelli cu Anteo sau Michelin cu Riken. Dar unii producători s-au dedicat în întregime acestui segment de piață, oferind produse de calitate inferioară, dar la un preț mai mic. Acest preț scăzut se explică adesea prin calitatea materiei prime mai scăzute. Sunt modele de anvelope alese de către cei care au un buget mai restrâns. Oferă o bună siguranță și o bună longevitate conform prețului plătit.

În concluzie, anvelopele de buget oferă performanțe decente la un preț scăzut. Anvelopele premium oferă cea mai bună experiență de condus posibilă, dar la un preț relativ ridicat. Anvelopele de calitate reprezintă un punct intermediar perfect, oferind un raport calitate-preț excelent.

Anvelope noi sau anvelope reșapate?

Poți să alegi un model de anvelope pentru camioane noi sau reșapate. Anvelopele reșapate au aceleași caracteristici sau avantaje ca și ale anvelopelor noi Premium plus, Premium sau Standard. Banda de rulare este nouă și mai are alte caracteristici precum o structura intactă a anvelopei, potențial kilometric ridicat, eficientă păstrată, etc.

Anvelopele reșapate atrag din ce în ce mai mulți conducători și manageri de flote grație avantajelor următoare:

- În medie, o anvelopă reșapată este cu cel puțin 40% mai ieftină față de o anvelopă nouă comparată la aceeași clasă de calitate dacă folosește materie primă Premium plus, Premium și Standard.

- Pe de altă parte, anvelopele reșapate sunt mai ecologice datorită unui impact mai mic sau mai redus asupra mediului.

Reșaparea anvelopelor este destinată în principal pieței vehiculelor grele (85% din vânzări).

 

494 vizualizari 25.09.2023
Distribuie articolul