Zexe Restaurant romanesc - Bucuresti

Gustari reci

...
Gustari reci

  • AFUMATURI 18 LEI

    Sunci, costite hituite, antricoate fierte sau uscate, slanina fiarta în moare, cârnati picanti si multe altele, preparate dupa retete clasice cu ingrediente 100% naturale, realizate în carmangeria proprie sub marca “Povestea Porcului”.

    100gr
  • PIEPT DE RATA AFUMAT 27 LEI

    Maturat in sare cale de doua saptamani si lasat la fum pana rezulta ce urmeaza…

    100gr
  • TERINA DE RATA CU DULCEATA DE ARPAGIC 28 LEI

    Dupa o reteta imprumutata de la profesorii din Franta .Cuprinde ficat de rata indopata,vin de Porto, mirodenii si este insotita de o dulceata de arpagic.

    100gr
  • FOIE GRAS ENTIER CU DULCEATA IUTE DE PORTOCALA SI JELEU DE TAMAIOASA 54 LEI

    Am gasit reteta in cartea Dnei Ecaterina Colonel Steriade, publicata in anul 1871, ne-a placut si o reintroducem in circuitul gastronomic Romanesc.

    100gr
  • BIFTEC TARTAR 52 LEI

    Amestec barbar de carne cruda, tocata la satar, cu mirodenii.

    100/50gr
  • RACITURA DE CURCAN CU OU DE PREPELITA 22 LEI

    Fiarta indelung si spumata des pentru a ramane clara si imbietoare.

    130gr
  • SALATA BOEUF 24 LEI

    Mancare strict romaneasca, (dar cum sa-i spui “Salata de Bou” ) avand la baza o salata nemteasca amestecata inspirat cu “mayonnaise”-a frantuzeasca.

    200gr
  • ICRE DE STIUCA 28 LEI

    Preparate simplu dupa reteta originala a familiei Mantu din Galati

    80gr
  • ZACUSCA DE STURION 28 LEI

    Cu castraveti, arpagic si peste mai degraba bulgaresc, ca al nostru inca nu s-a copt!

    180gr
  • BATOG DE PESTE CU SOS DE HREAN 26 LEI

    Adesea intalnit pe mesele morosenilor, intre doua carafe de palinca.

    80/170gr
  • ZACUSCA DE CASA (USOR PICANTA)20 LEI

    Vinete coapte pe tabla, ardei kapia si gogosar, ceapa din belsug, mirodenii si condimente tocate, fierte laolalta si scazute apoi la foc mic in cuptor. (Reteta proprie)

    200gr
  • ZACUSCA BOIEREASCA CU HRIBI 24 LEI

    La fel ca prima, dar inobilata de ciuperca la mare moda acum, sub porecla de Funghi Porcini, de nu mai stie omu’ ce baga in gura cand intra in pitarie.

    180gr
  • FASOLE FACALUITA 15 LEI

    Pusa la muiat decuseara, fiarta in apa ce se schimba de 3 ori, dreasa cu zeama de usturoi, sare si ornata cu solzisori de ceapa, trasa in putin ulei cu boia dulce.

    200/30gr
  • MUSCHIULET/FILE CRUD AFUMAT DE PORC: MANGALITA 28 LEI

    Din carmangeria proprie

    100gr
  • RONDELE DE MUSCHI CRUD AFUMAT DE BERBECUT 28 LEI

    cu sos de naut, menta si sofran. Reteta de la un cioban cu scoala.

    80 gr/ 30 gr/ 15 gr
  • SALATA DE VINETE 22 LEI

    Proaspat coapte la flacara si amestecate cu solzisori de ceapa.

    200gr