ExpertContabil Trainer Group

Cursuri contabilitate

...
Curs contabilitate primara

Curs contabilitate primara si bazele contabilitatii | SAGA organizat de Expertcontabil Trainer Group are ca punct de plecare bazele contabilitatii si este primul pas pentru a deveni un contabil profesionist.

Ce cunostinte teoretice si practice veti dobandi urmand acest curs de contabilitate primara si bazele contabilitatii:

  • Veti stapani bazele contabilitatii;
  • Veti invata sa intocmiti corect documentele contabile de baza (facturi,chitante,odine de plata,registru de casa,jurnal de banca) ;
  • veti invata sa completati documente privind particularitatile contabilitatii de gestiune privind stocurile ( NIR,bon de consum,lista de inventariere,proces verbal de transfer,fisa de magazie etc.);
  • Veti opera  toate documentele contabile primare de baza  in softul contabil SAGA ;
  • Veti invata sa emiteti o factura catre clienti din softul contabil SAGA.

...
Curs contabilitate financiara si fiscalitate

Expertcontabil Trainer Group organizeaza cursuri de contabilitate financiara si fiscalitate SAGA.

Cursurile de contabilitate financiara si fiscalitate SAGA sunt sustinute de expert contabil, membru activ CECCAR. Experienta dobandita de-a lungul carierei sale, prin colaborarea cu zeci de firme si prin confruntarea cu diferite situatii concrete din practica pe care nu le regasiti in manuale.

...
Cursuri de contabilitate PFA si fiscalitate

Contabilitate PFA inseamna evidenta contabila in partida simpla. Evidenta contabila in partida simpla, aplicata pentru PFA-uri si II-uri, difera de evidenta contabila in partida dubla prin faptul ca nu se foloseste planul de conturi. Conturile sunt inlocuite de tipuri de operatiuni.

Evidenta stocurilor, mijloacelor fixe, datoriilor si creantelor se tine la fel ca in cazul firmelor.

Impozitul pe venit se calculeaza aplicand procentul in vigoare (16%) la diferenta dintre incasari si plati. Cheltuielile (platile) scazute din incasari trebuie sa respecte regulile de deductibilitate prevazute de Codul Fiscal.

Daca la calculul impozitului avem sumele incasate efectiv si platite efectiv, in cazul TVA-ului, PFA-urile si II-urile respecta regulile fiscale societatilor ( entitatilor economice ) : tva-ul este colectat pe masura emiterii facturilor / incasarii si dedus pe masura primirii facturilor / platii.

Cu privire la declaratiile fiscale, pe langa cele specifice contabilitatii in partida simpla, PFA-urile si II-urile trebuie sa intocmeasca si sa transmita in termenele legale declaratiile specifice neplatitorilor de tva sau platitorilor de tva, dupa caz.

Pe langa contabilitatea in partida simpla, pe parcursul cursului de contabilitate PFA (sau curs de contabilitate in partida simpla) vom trata amanuntit probleme dificile din contabilitate: credite, deductibilitati si limitari prevazute de lege ce pot fi intalnite atat la PFA-uri sau II-uri (intreprinderi individuale) cat si la firme (SRL).

Veti invata cum sa refaceti o contabilitate, sa intocmiti  rapoartele anuale ( PFA -uri sau II-uri) si veti invata noi notiuni de fiscalitate.

...
Contabilitatea Fondurilor Europene

Cursul de contabilitatea fondurilor europene este destinat, in principal, contabililor autorizati, expertilor contabili, auditorilor financiari si economistilor.

Acestia fiind interesati de aspectele fiscale ale proiectului implementat prin fonduri structurale.

De asemenea,mai recomandam acest curs si beneficiarilor de finantari nerambursabile.

Acestia fiind interesati de circuitului documentelor in cadrul proiectelor..