Cabinet de Avocatura TAI - Tufan Andreea Irina

Avocat Drept Civil

...
Avocat Dreptul Civil

Servicii pe care le puteti solicita la Avocat Drept Civil în cabinetul nostru

Cabinetul nostru de Avocat Dreptul Civil Tufan Andreea Irina stie ca pot exista probleme de competenta dreptului civil ce se pot ivi oricând în viata unei persoane. De cele mai multe ori, existenta pasnica este tulburata de evenimente neplacute în urma carora trebuie sa luptati pentru drepturile pe care le aveti.

La noi veti gasi rezolvarea oricarei astfel de probleme, prin servicii precum:

  • Avocat Dreptul Civil ofera Consultanta Juridica în legatura cu litigiile civile, proceduri necontencioase, obtinere avize persoane fizice, persoane juridice;
  • Avocat Dreptul Civil ofera Asistensa Juridica si reprezentare în orice litigiu civil, redactare actiuni si sustinerea actiunilor civile în fata Instantelor de Judecata în toate fazele procesuale;
  • Avocat Dreptul Civil ofera Asistenta si reprezentare în proceduri necontencioase sau în cadrul unor negocieri;
  • Avocat Dreptul Civil ofera Asistenta în cadrul executarilor silite, a recuperarilor de debite sau a medierilor de conflicte.

Puteti apela la noi pentru orice problema juridica ivita în viata de zi cu zi si veti primi îndrumare în vederea rezolvarii ei, chiar si atunci când nu este de competenta unui avocat dreptul civil. Veti beneficia de consultanta de specialitate si va vom ajuta sa decideti care este cea mai buna cale legala prin care sa va aparati drepturile.

Tipuri de litigii în Avocat Dreptul Civil

Litigiile în dreptul civil se pot ivi într-o multime de forme, data fiind varietatea de drepturi care intra în sfera de competenta a acestei ramuri. Sa luam asadar cele mai frecvente cauze de aparitie a litigiilor de drept civil, în functie de dreptul care trebuie protejat si cazurile când veti avea nevoie de serviciile unui Avocat Dreptul Civil.

  • Litigii si probleme legate de starea si capacitatea persoanei. Aici pot intra aspecte ce tin de ocrotirea persoanelor fara capacitate de exercitiu sau cu capacitate de exercitiu restrânsa, minorii si interzisii judecatoresti, copiii orfani si persoanele cu retard mintal sau cu boli psihice ireversibile. Se instituie prin acte specifice raporturi juridice de tutela sau curatela.
  • Litigii si probleme care tin de bunuri, legate deci de dreptul de proprietate, aici incluzându-se apararea proprietatii încalcate, probleme legate de limitele dreptului de proprietate, revendicarea unor bunuri, dobândirea dreptului de proprietate asupra unui bun prin accesiune imobiliara, apararea drepturilor rezutate din dezmembraminte ale dreptului de proprietate: uzufructul, uzul sau folosinta, abitatia, servitutea si superficia.
  • Litigii legate de raspunderea pentru prejudicii. Cel mai adesea vorbim despre accidente, rutiere, de munca si altele. Acestea trebuie sa fie urmate de repararea prejudiciului si plata unor daune. Tot aici intra si litigiile legate de garantii precum garantiile personale, privilegii, ipoteci, gajul, precum si modalitati de executare silita, retentia bunulu, poprirea, sechestrul asigurator.
  • Litigii legate de succesiuni, atunci când partajul succesoral nu se realizeaza pe cale pasnica.
  • Litigii legate de drepturile si obligatiile instituite prin contracte civile precum: contractul de vânzare-cumparare, contractul de închiriere, contractul de arendare, contractul de donatie cu sau fara clauze, contractul de asigurare, contractul de împrumut, contractul de renta viagera sau contractul de întretinere.

Acestea sunt cele mai frecvente motive pentru care persoanele apeleaza la serviciile unui cabinet de avocat de drept civil. Complexitatea relatiilor dintre oameni si a raporturilor juridice care se pot stabili între subiectele de drept civil determina ca tipurile de probleme si litigii sa fie extrem de numeroase.

Este sarcina unui avocat drept civil sa le încadreze juridic corespunzator si sa gaseasca cele mai bune metode de protectie juridica si aparare a dreptului în cauza.