Special Olympics Romania

655 vizite

Descriere

Initiere si performanta, antrenamente si competitii pentru copiii cu dizabilitati.

Fundatia Special Olympics din România contribuie la integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale prin intermediul programelor de pregatire si al evenimentelor competitionale, organizate pe tot parcursul anului la nivel national. 

Special Olympics Romania ofera urmatoarele discipline sportive: Atletism, baschet, fotbal, tenis de masa, inot, bocce, badminton, gimnastica, ski alin, ski fond, patinaj, mers / alergare pe zapada.

Sportivii Special Olympics de la fiecare disciplina sportiva sunt grupati pe grupe de vârsta, gen si abilitate – oferind, astfel, tuturor sansa de a câstiga.

La Special Olympics nu se stabilesc recorduri mondiale, deoarece fiecarui sportiv – indiferent daca face parte din grupa cea mai rapida sau din grupa cea mai lenta – i se recunosc meritele în mod egal. În fiecare grupa, fiecare sportiv primeste medalie de aur, argint sau bronz.

Special Olympics România organizeaza competitii sportive la 12 discipline olimpice, în diferite formate, la nivel national. De asemenea, sportivii români participa de fiecare data la competitii sportive internationale, la nivel european si mondial.

Galerie foto

Localizare pe harta