25 Lei

Maia Levantini - Cu titlu provizoriu (Ed.Compania)

Descriere anunt

Maia Levantini - Cu titlu provizoriu (Ed.Compania)

Romanul unui psihiatru melancolic - Romania, America, Romania - Cea mai recenta aparitie in Editura Compania. Multi intelectuali romani stau cuminti « la locurile lor » si citesc carti an de an.

Detalii suplimentare

Si vine, mari, deodata un moment de preaplin derutant al propriei lor istorii. Care la 40 de ani nu e un clasic bilant, ci o luminare matura a vietii traite, plus palpairea unor intrebari grave la care mizeria actuala a lumii nu stie sa raspunda. In asemenea situatii, oamenii cu carte, ca Maia Levantini (un pseudonim), se astern la scris.

Psihiatru de formatie si in exercitiu,autoarea,Maia Levantini stie perfect ce are de facut :sa recupereze prin toate simturile, sa caute sens prin amintiri, analogii si ipoteze, sa mascheze pentru a spune si sa spuna pentru a masca, sa construiasca o autofictiune reprezentativa nu doar pentru ea, ci si pentru noi.

Asa se face ca in acest text scris cu nerv si sange traiesc, mai exemplar decat intr-o vitrina de cristal, cele mai importante piese ale dramei romanesti de azi : tara fosta comunista, cu minimala ei schimbare din 89 cu tot....

Adina Keneres