24 Lei

Codiaeum – mammi

Vezi pagina: Floraria Tria's
  • Plante, flori, copaci
Bucuresti, 24 iun, 14:45
Urcă primul în listă

Descriere anunt

Codiaeum – mammi

Descriere generala: Croton

Diametru ghiveci: 12 cm

Inaltime planta: 40 cm

Lumina: Puternica si intensa

Temperatura: Ideala este temperatura de 20 grade C

Udare: Udari dese

Substrat recomandat: Amestec turba pentru plante de apartament

Ingrasamant recomandat: Pentru plante verzi

Amplasare: Croton codiaeum mammi se amplaseaza intr-un loc cu lumina putina, trebuie in orice caz ferita planta de soare direct. Temperatura nu trebuie sa scada sub 15 gr. Iarna necesita aer cald si lumina.

Udarea: Se uda pana la imbibarea pamantului cu apa numai dupa ce s-a uscat usor suprafata pamantului. Se recomanda pulverizarea zilnica a plantei in special iarna cand din cauza caloriferelor umiditatea atmosferica scade. Iarna, in perioada de repaus se va reduce cantitatea de apa si intervalul de udare. Udarea se face obligatoriu cu apa decalcifiata. Apa calcaroasa se poate trata adaugandu-se cateva picaturi de otet sau de zeama de lamaie la o galeata de apa. Acest lucru vi-l recomandam la majoritatea plantelor de apartament ce vor fi udate cu apa de la retea.

Inmultire: Prin butasi desprinsi din varful plantelor. Acesti se planteaza direct in turba usor umeda reducandu-se umiditatea pe masura ce planta se prinde.

Recomandari Tria’s: A se evita apa in farfurie. Planta sufera mai mult de pe urma udarii excesive decat in caz de seceta, de aceea pe fundul ghiveciului se aseaza bucati de terracota pentru drenaj sau hidrogranule de argila. La schimbarea ghiveciului se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare in diametru decat diametrul ghiveciului initial si un substrat amestec pentru plante de apartament. In perioada vegetativa se recomanda administrarea de ingrasamant lichid pentru plante decorative prin frunze o data la doua saptamani incepand din primavara pana in toamna sau se pot folosi batoane de ingrasamant cu eliberare lenta pentru plante decorative prin frunze care au o perioada de actionare de 3 luni si astfel vei scapa de grija fertilizarilor repetate. Pentru zilele toride de vara v-as putea recomanda Pokon PowerSpray plante verzi si palmieri pentru hidratarea si hranirea plantei.