Inapoi la stiri 450119 vizite
Comentariile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi.

Informam cititorii nostri

Interzicerea unei rubrici din publicatia Anuntul Telefonic

Subrubrica Ea Cauta Partener - Rubrica Matrimoniale din cadrul site-ului www.anuntul.ro a fost interzisa din data de 3 aprilie 2015 pana in data de 8 ianuarie 2016 conform deciziilor Ministerului Public. Ulterior acestei date redactia pastreaza rubrica in lucru.

Precizari

Avand in vedere ca interzicerea unei sectiuni din site-ul unei publicatii este o premiera in justitia din Romania, consideram de interes public sa facem urmatoarele precizari:

 • 1. Rubrica Matrimoniale exista in ziarul Anuntul Telefonic inca de la prima sa editie din 1990.
 • 2. Site-ul www.anuntul.ro a fost lansat in 1996 si inca de atunci respecta principiul ca orice anunt platit care este publicat in ziar apare si in versiunea online si viceversa.
 • 3. Interzicerea unei subrubrici de pe site-ul www.anuntul.ro atrage eliminarea ei si din ziarul Anuntul Telefonic.
 • 4. Site-ul www.anuntul.ro si ziarul Anuntul Telefonic este structurat in 9 rubrici si 53 de subrubrici din domeniile: Imobiliare, Auto, Locuri de munca, Prestari servicii, Afaceri, Casa si familia, Electronice, Matrimoniale si Diverse.
 • 5. Din 1990 pana in prezent Anuntul Telefonic nu a cenzurat anunturile corectand strict gramatical in vederea tiparirii conform standardelor tehnice in vigoare.
 • 6. Tariful de 7 lei per anunt este un tarif perceput pentru postarea unui anunt prin plata cu cardul la oricare din cele 53 de subrubrici ale site-ului.
 • 7. Exista cel putin 50 de publicatii tiparite si online in Romania anului 2015, care au in continuare continut si rubrici similare cu cele ale Anuntul Telefonic, dar masura interzicerii este aplicata in exclusivitate ziarului Anuntul Telefonic (www.anuntul.ro), fapt ce ne surprinde si ne lasa intr-o situatie din care nu putem intelege rationamentul juridic.
 • 8. De 25 de ani ziarul Anuntul Telefonic este un exemplu de corectitudine fiscala, societatea platind cu punctualitate, toate taxele si impozitele stabilite de statul roman.

Faptele:

 • 1. Incepand din anul 2013 s-au primit la redactia ziarului Anuntul Telefonic adrese ale organelor de cercetare penala prin care s-au solicitat diverse informatii in vederea solutionarii unor dosare.
 • 2. Intotdeauna abordarea societatii a fost una de colaborare si transparenta, raspunzand prompt tuturor solicitarilor, asa cum a procedat in relatia cu autoritatile inca de la infiintare.
 • 3. Pe data de 3 aprilie 2015 societatea Anuntul Telefonic a fost acuzata (in urma unui denunt) pentru o pretinsa savarsire a infractiunii de proxenetism, constand in viziunea Ministerului Public, in aceea ca:
  "in perioada 24.05.2013 - 04.02.2015, prin intermediul site-ului www.anuntul.ro, rubrica "Matrimoniale" - subsectiunea "Ea cauta partener", a inlesnit practicarea prostitutiei de catre persoane de sex femeiesc, prin publicarea anunturilor cu continut explicit sexual (text si fotografii), prin care au oferit servicii sexuale contra cost, constand in aceea ca nu a luat toate masurile cu privire la inlaturarea textului si fotografiilor cu caracter mai sus mentionat, facilitand astfel practicarea prostitutiei, si a obtinut foloase materiale constand in contravaloarea perceputa pentru fiecare anunt, respectiv de 7 lei/anunt."
  (vezi comunicatul Parchetului din 7 aprilie 2015 aici)

14.07.2015
Redactia Anuntul Telefonic

Text
Rubrica
Subrubrica
Pret
-
Moneda
Cursul BNR, 07 Feb 2016
1€ = Lei
1$ = Lei
Suma in LEI
Suma in EUR
Suma in USD