Inapoi la stiri 29115 vizite

Precizari Anuntul Telefonic sectiunea Matrimoniale (www.anuntul.ro)

ACUZATIE

Societatea Anuntul Telefonic este acuzata pentru o pretinsa savarsire a infractiunii de proxenetism, fapta prevazuta de art. 213 alin. 1 din Codul Penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul Penal, constand in viziunea Ministerului Public, in aceea ca: "in perioada 24.05.2013 - 04.02.2015, prin intermediul site-ului www.anuntul.ro, rubrica "Matrimoniale" - subsectiunea "Ea cauta partener", a inlesnit practicarea prostitutiei de catre persoane de sex femeiesc, prin publicarea anunturilor cu continut explicit sexual (text si fotografii), prin care au oferit servicii sexuale contra cost, constand in aceea ca nu a luat toate masurile cu privire la inlaturarea textului si fotografiilor cu caracter mai sus mentionat, facilitand astfel practicarea prostitutiei, si a obtinut foloase materiale constand in contravaloarea perceputa pentru fiecare anunt, respectiv de 7 lei/anunt."

SUSPENDARE

Subrubrica Ea Cauta Partener - Rubrica Matrimoniale din cadrul site-ului www.anuntul.ro a fost suspendata in data de 03 aprilie 2015, instanta admitand propunerea Ministerului Public de luare a "masurii preventive a interzicerii activitatilor de natura celor cu ocazia carora a fost comisa infractiunea de proxenetism pe o perioada de 60 de zile fata de inculpata Anuntul Telefonic, cercetata sub aspectul savarsirii infractiunii de proxenetism prevazuta de articolul 213 al. 1 din codul penal cu aplicarea articoului 35 al. 1 din codul penal, respectiv interzicerea publicarii anunturilor online din cadrul subrubricii Ea Cauta Partener, rubrica Matrimoniale pe site-ul www.anuntul.ro". Masura preventiva a fost prelungita pentru inca 60 de zile incepand din 27 mai 2015.

PRECIZARI

Avand in vedere ca interzicerea unei sectiuni dintr-un site si ziar de anunturi este o premiera in justitia din Romania, consideram de interes public urmatoarele precizari:

Referitor la acuzatie si activitatea societatii:

  • Rubrica Matrimoniale exista in ziarul Anuntul Telefonic inca de la prima sa editie din 1990. Site-ul www.anuntul.ro a fost lansat in 1996 si inca de atunci respecta principiul ca orice anunt platit care este publicat in ziar apare si in versiunea online si viceversa. Astfel ca rubrica Matrimoniale si tot continutul sau este afisat online inca din 1996, iar din anul 2005 s-a restructurat in 3 subrubrici: Ea cauta partener; El cauta partenera si Diverse. Avand in vedere principiul mentionat mai sus si aplicat de publicatia noastra inca din 1996, interzicerea unei subrubrici de pe site-ul www.anuntul.ro atrage eliminarea ei si din ziarul Anuntul Telefonic.
  • Site-ul www.anuntul.ro si ziarul Anuntul Telefonic este structurat in 9 rubrici si 53 de subrubrici din domeniile: Imobiliare, Auto, Locuri de munca, Prestari servicii, Afaceri, Casa si familia, Electronice, Matrimoniale si Diverse
  • Din 1990 pana in prezent Anuntul Telefonic nu a cenzurat anunturile si a luat toate masurile pentru a le corecta strict gramatical si a le tipari conform standardelor tehnice in vigoare.
  • Tariful de 7 lei per anunt este un tarif perceput pentru postarea unui anunt cu plata cu cardul la oricare din cele 53 de subrubrici ale site-ului.
  • In Romania, in 2015, exista minim 50 de publicatii tiparite si online care au in continuare continut si rubrici similare cu cele ale Anuntul Telefonic, iar in cazul nostru acestea au fost suspendate in prezent de organele judiciare intr-o maniera care ne surprinde si ne lasa intr-o situatie din care nu putem intelege rationamentul juridic si uman din spatele unei asemenea dispozitii.
  • De 25 de ani ziarul Anuntul Telefonic este un exemplu de corectitudine fiscala, societatea platind in fiecare an, cu punctualitate, toate taxele si impozitele stabilite de statul roman.

Referitor la evenimente:

  • Incepand din anul 2013 pana in prezent s-au primit la redactia ziarului Anuntul Telefonic adrese ale organelor de cercetare penala prin care s-au solicitat diverse informatii considerate utile cauzei din dosarul 14294/P/2013. Intotdeauna abordarea societatii a fost una de colaborare si transparenta, raspunzand prompt tuturor solicitarilor, asa cum a procedat in relatia cu autoritatile in cei 25 de ani de la infiintare.
  • Incepand din anul 2014 pana in prezent au fost audiate mai multe persoane angajate in cadrul societatii. Toate persoanele citate s-au prezentat la termenul stabilit si au oferit toate informatiile solicitate in masura in care aveau cunostinta de acestea.
  • La inceputul anului 2015 societatea Anuntul Telefonic a fost acuzata de proxenetism (vezi comunicatul Parchetului aici), iar in faza de urmarire penala s-au desfasurat operatiuni precum: perchezitii la sediile Redactiei, supravegheri tehnice ale unor angajati ai firmei, audieri ale reprezentantilor legali ai firmei, solicitari de informatii si acte din cadrul societatii s.a.m.d.
  • Din momentul aducerii la cunostinta a calitatii de suspect pentru societatea Anuntul Telefonic, aceasta a depus prin avocat mai multe solicitari si reveniri la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1, multe dintre acestea fiind ignorate, neoferindu-se niciun raspuns pana in prezent, desi s-au scurs mai multe luni de la depunerea acestora.

14.07.2015
Redactia Anuntul Telefonic

Text
Rubrica
Subrubrica
Pret
-
Moneda
Cursul BNR, 30 Jul 2015
1€ = Lei
1$ = Lei
Suma in LEI
Suma in EUR
Suma in USD