Grigore Ghica Voievod, Scoala Gimnaziala Nr. 30 - Bucuresti

Despre noi

La începutul secolului al XX-lea, Nicolae Iorga a înfiintat în incinta Palatului Ghica o scoala de ucenici. Dupa câteva decenii, în acest edificiu se muta fosta scoala comuna, care primeste elevii din zona între anii 1948 si 1963.

In anul 1963, scoala se muta în noua cladire, fiind dat în folosinta primul local al Scolii Nr. 30 “Grigore Ghica Voievod”.Al doilea local al scolii este construit în 1974, numarul elevilor crescând în mod semnificativ prin dezvoltarea cartierului. Scoala s-a dezvoltat continuu, ajungând în anii ’90 la 2500 de elevi. În prezent, îi trec pragul circa 1300 de elevi.Pentru clasele I-VIII în cele doua localuri ale scolii sunt amenajate 44 sali de clasa.Pentru orele de fizica, chimie si biologie sunt amenajate 3 laboratoare.Cabinetul de informatica, dotata cu 20 de calculatoare si conectat la internt si la sistemul AeL, este în permanenta la dispozitia tuturor elevilor si cadrelor didactice. Pentru cei mai mici se organizeaza cursuri de initiere în tainele calculatorului.

Orele de muzica se desfasoara în sala dotata cu aparatura audio si video si cu un pian. In alte doua sali exista câte un pian. Corul scolii a obtinut de-a lungul anilor premii la concursuri zonale si nationale.Activitatile sportive se desfasoara în noua sala de sport cu suprafata de 1700mp si în alte doua sali de clasa amenajate ca sali de sport. In curtea scolii se afla terenuri de fotbal, handbal, baschet. Echipele sportive ale scolii participa la competitii scolare, obtinând importante premii si distinctii.În 2007/2008 s-au obtinut la competitii sportive 2 premii I si 4 premii III.

Sanatatea copiilor este vegheata de medicul si asistentele de la cabinetul medical scolar. Elevii scolii beneficiaza si de serviciile unui cabinet stomatologic aflat în incinta scolii.

Pentru elevii claselor I-IV Asociatia parintilor a organizat, împreuna cu conducerea scolii, 5 sali amenajate pentru program prelungit. Copiii ramân aici dupa orele de curs, iau masa de prânz, îsi fac temele sub supravegherea învatatorilor, participând la activitati recreative pâna dupa–amiaza. In anul scolar 2008-2009 numarul elevilor ai caror parinti au optat pentru acest program a ajuns la 53. In incinta scolii îsi desfasoara activitatea si Asociatia ANIMUS, specializata în organizarea unor activitati de timp liber, activitati la care participa si elevii scolii. Alaturi de profesorii scolii, în cadrul Asociatiei ANIMUS activeaza si tineri animatori, unii dintre acestia fosti elevi ai scolii.Alaturi de învatatori si diriginti, de educatia elevilor se ocupa un consilier profesor psiholog. Tot în incinta scolii functioneaza si doua cabinete de logopedie, care acorda asistenta de specialitate copiilor cu probleme din întreg sectorul si de serviciile caruia elevii nostri pot beneficia cu mare usurinta.Intreg personalul didactic al scolii are calificarea necesara. Din cei 87 de învatatori si profesori, 1 este doctor în filozofie, 55 au gradul didactic I, 8 gradul didactic II. Printre cadrele didactice ale scolii se numara autori de materiale didactice auxiliare si manuale, colaboratori la reviste de specialitate, metodisti si formatori. Elevii scolii au obtinut de-a lungul anilor premii la concursurile scolare. In anul scolar 2007- 2008 elevii au obtinut la faza pe municipiu a olimpiadelor scolare urmatoarele premii:MATEMATICA, clasele I-IV = 1 premiu IILIMBA ROMANA, clasele I-IV = 1 premiul IIIBIOLOGIE, clasa a VII-a = 2 premii IILIMBA GERMANA = 1 premiu II, 3 premii III, 2 mentiuniCHIMIE = 4 premii I, 3 premii IIIDESEN = 1 premiu II, 1 premiu III

Începând cu anul 1998, elevi ai scolii pregatiti de doamna profesoara Mariana Ispas, au participat si au obtinut premii si mentiuni la FAZA NATIONALA A OLIMPIADEI DE CHIMIE. S-au obtinut premii la concursuri sportive, de muzica usoara, la Cupa 1 Iunie si la Cupa Primariei la sah, concursul SMART, CANGURUL, Concursul «Lumina».Scoala este implicata în programe nationale si internationale, activitatile desfasurate în cadrul acestor programme vizând o mai buna instruire si educatie a copiilor nostri, sporirea competentelor cadrelor didactice.Programul international Comenius –« Scolarizarea copiilor cu nevoi speciale »Proiectul “Dezvoltarea scolara în comunitatile cu rromi”Proiectul “Protectiv Brother”Parteneriatul educational “Porti deschise”

O preocupare aparte o reprezinta educatia ecologica a elevilor, în scoala desfasurându-se de mai multi ani programele “ECO – SCOALA, PRIMAVARA SCOLILOR, PRO-ECO, NOI, SECTORUL 2”

Ajunsa la maturitate în cei 45 de ani de la înfiintare, scoala noastra si-a creat deja o traditie si IMNUL SCOLII, pe care îl învata si îl cânta copiii nostri, exprima în parte spiritul acestui loc în care creste speranta noastra într-un viitor mai bun.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0212421160
Str. Laptari Tei, Nr. 23, Sector 2, Bucuresti
Distribuie