Ortoridente-cabinet ortodontie-Bucuresti

Lucrari protetica dentara

Protetica dentara analizeaza starea  arcadelor dentare si a echilibrului muscular si articular, de cele mai multe ori grav alterate de pierderea unuia sau a mai multor dinti (edentatie) sau chiar de tocirea dentara excesiva (atritie) , si gaseste solutiile cele mai potrivite de tratament in scopul refacerii integritatii arcadelor intr-un mod functional si estetic in perfecta armonie cu celelate structuri ale cavitatii bucale, facand apel la “dinti artificiali” creati in afara cavitatii bucale de catre tehnicieni dentari.

Ce este edentatia ?

Edentatia rezulta in urma pierderii unuia sau a mai multor dinti  sau chiar a tuturor dintilor uneia sau a ambelor arcade dentare (edentatia totala).

Care sunt consecintele pierderii unui dinte?

In cazul neprotezarii spatiului edentat (prin implant sau punte pe dintii vecini) se produc urmatoarele fenomene:

– migrarea orizontala a dintilor vecini, cu basculari mari si aparitia pungilor parodontale, care duc si la pierderi osoase;

– migrarea verticala a dintilor antagonisti bresei edentate (dintii situati pe cealalta arcada), care depasesc planul de ocluzie; in acest caz dintii trebuie devitalizati (sa li se scoata nervul) , redusi in latime si inaltime (slefuiti) si imbracati cu coroane.

Lasand astfel locul neprotezat, complicati foarte mult planul de tratament , cu afectarea unor dinti care altfel nu ar necesita nicio interventie.

Ce putem face cand avem unul sau mai multi dinti lipsa ?

Solutiile si planul de tratament variaza in functie de mai multi factori :

  • Starea de sanatate a pacientului
  • Bugetul pacientului
  • Individualizarea planului de tratament

Implantul dentar este considerat astazi cea mai buna solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa, permitand adaptarea planului de tratament pentru aproape orice pacient.

Galerie foto
  • ...
  • ...