Dento Care-clinica stomatologica-Bucuresti

Aparate Dentare - Ortodontie

Ortodontia reprezinta specialitatea medicinei dentare stomatologiei ce presupune diagnosticarea, preventia si tratamentul iregularitatilor dentare si faciale. Aceasta se ocupa cu obtinerea unei ocluzii ( muscaturi ) ideale asfel incat sanatatea tesuturilor aparatului dento-maxilar sa ramana sanatoase. Fara un tratament ortodontic atunci cand este indicat, riscurile aferente sunt reprezentate de procese carioase greu de tratat sau boala parodontala, o afectiune cu implicatii grave.

Ai un copil? Afla de ce este bine sa poarte aparat dentar

Aproximativ 2% din populatia globului are dintii perfecti. De aceea ar trebui sa ne ingrijoram atunci cand functionalitatea danturii copiilor noastri are de suferit. Indreptarea dintilor nu reprezinta doar un factorul estetic, ci si unul functional.

Nealinierea dintilor sau relatia incorecta dintre dintii celor doua arcade dentare interfereaza cu abilitatea de a mesteca si de a rupe alimentele, lucru care afecteaza digestia si in cele din urma, sanatatea generala a organismului. Riscurile aferente netratarii la timp sunt reprezentate si de aparitia cariilor greu de tratat sau boala parodontala, o afectiune cu implicatii grave.

Pentru copil este foarte important, deoarece un aparat dentar poate corecta in perioada de crestere inconcordantele maxilarelor, poate sa ghideze eruptia dintilor permanenti cat mai aproape de pozitia lor corecta, in asa fel incat, in momentul in care toti dintii permanenti au erupt, sa diminueze timpul necesar unui tratament ortodontic ulterior.

Ortodontia la adulti

Ortodontia nu are limita de varsta, putand fi tratati copii de la varste de 5 ani, dar si adulti de 40 ani. Insa, cu cat tratam mai devreme problema cu atat avem la dispozitie mai multe optiuni.

In cazul adultilor, un aparat dentar poate corecta atat pozitia incorecta a dintilor, cat si ocluzia – muscatura. In multe cazuri, tratamentul ortodontic este necesar pentru pregatirea preprotetica, pregatirea chirurgicala, repozitionarea dintilor in vederea punerii unui implant dentar sau pentru stabilizarea ocluziei in cazul pacientilor cu afectiuni parodontale de la moderat la sever.

Avantajele tratamentului ortodontic

  • Curatarea mai eficienta a dintilor
  • Scaderea riscului de fractura dentara
  • Scaderea riscului de trauma ocluzala
  • Asigurarea eficienta a masticatiei
  • Redistribuirea spatiului
  • Incetarea/incetinirea bolii parodontale
  • Zambet frumos
Galerie foto
  • ...