Advanced Dentistry - Clinica Stomatologica Bucuresti

Protetica dentara

Coroane pe implanturi: cimentate vs insurubate
In stomatologie, coroanele pe implanturi pot fi fie cimentate, fie insurubate. Coroanele cimentate sunt mai estetice si permit o adaptare mai precisa la gingie, dar pot fi dificil de indepartat. Coroanele insurubate sunt usor de indepartat, dar surubul poate fi vizibil, desi adesea este acoperit. Alegerea intre cele doua depinde de factori precum localizarea implantului, starea sanatatii orale si preferintele personale. Odata ce un implant dentar a fost plasat si osul din jurul ..
Pivotul dentar
Pivotul dentar este o metoda de restaurare pentru dintii cu coroana afectata, dar cu radacina sanatoasa. Acest tratament implica inserarea unui bat mic (pivot) in canalul radicular, care serveste ca suport pentru o coroana artificiala. Avantajele includ prezervarea structurii radacinii, restaurarea estetica si functionala a dintelui. Exista diferite tipuri de pivoturi, cum ar fi metalice, din fibra de sticla si din zirconia, fiecare avand propriile avantaje si dezavantaje. Ingrijirea cores..
Punti dentare
Puntile dentare sunt proteze folosite pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa, restaurand functia si estetica orala. Ele sunt formate dintr-un dinte fals (pilastru) sustinut de dintii adiacenti sau de implanturi dentare, realizate din diverse materiale cum ar fi metalul sau ceramica. Exista diferite tipuri de punti, incluzand puntea traditionala, cantilever, Maryland si implant-suportata, fiecare avand avantaje proprii. Selectia tipului potrivit depinde de starea orala, locatia din..
Coroane dentare
Coroanele dentare sunt o metoda esentiala de tratament stomatologic utilizata pentru a proteja si restaura dintii deteriorati. La Advanced Dentistry, sunt oferite diverse tipuri de coroane pentru a se potrivi nevoilor si bugetelor diferite ale pacientilor. Coroanele sunt "caciuli" personalizate care acopera un dinte sau implant in intregime, restabilind forma, dimensiunea si aspectul dintelui. Acestea sunt cimentate pe dinte, devenind partea exterioara a acestuia. Cand este necesara o co..