Donna Medical Center-Bucuresti

Imagistica medicala

Ecografie abdominala
Ecografie abdominală (abd. total/superior/inferior) Ecografia abdominală reprezintă o examinare a abdomenului cu ajutorul ultrasunetelor, utilizată ca metodă de primă intenție în investigarea patologiei abdominale, pentru detectarea și diagnosticul afecțiunilor abdominale. Ecografia de abdomen se utilizează în special pentru evaluarea și diagnosticarea organelor parenchimatoase (ficat, splină, rinichi, pancreas), a veziculei biliare și a v..
Sonoelastografie mamara
Sonoelastografia sau elastografia mamară este o metodă complementară ecografiei ce masoară elasticitatea unei leziuni comparativ cu țesutul adiacent sănătos. Ajută astfel la diferențierea leziunilor benigne de cele maligne.   În ce constă și care sunt beneficiile sonoelastografiei mamare? ✓ Este esențială pentru diagnosticul diferențial între un nodul mamar benign și un nodul mamar malign. Pacientul poate astf..
Ecografie tiroida (optional sonoelastografie)
Ecografia de tiroidă (tiroidiană) reprezintă o examinare a glandei tiroide cu ajutorul ultrasunetelor, utilizată pentru detectarea și diagnosticul afecțiunilor tiroidiene. Hormonii produși de glanda tiroidă, influențează aproape toate organele corpului, motiv pentru care este important ca orice modificare a acestora să fie diagnosticată și tratată corect. S-a constatat că dereglările glandei tiroide se întâlnesc mai frecvent la femei..
Ecografie mamara
Ecografia mamară este prima metodă de examinare a sânilor în cazul femeilor cu vârsta sub 40 de ani, a femeilor gravide sau al celor care alăptează. Este metoda preferată pentru investigarea inflamațiilor / infecțiilor mamare acute (mastite, abcese mamare) și a traumatismelor mamare.(Dacă ai peste 40 de ani, experții Donna îți recomandă ca metodă de screening mamografia)  În ce constă și care sunt benefi..
Mamografie digitala cu tomosinteza (Mamografie 3D
Mamografie digitală cu tomosinteză (Mamografie 3D) Mamografia digitală cu tomosinteză 3D este cea mai nouă și avansată tehnică folosită în screeningul și diagnosticul cancerului de sân la femeile peste 40 de ani, atât pentru pacientele cu risc obișnuit de cancer mamar cât și pentru cele cu risc crescut de cancer mamar, prin beneficiile pe care le aduce comparativ cu mamografia digitală standard 2D, care nu poate vedea anumite modifi..