Dr. Angela Petre

Chirurgia sanului

Marirea de sani
Este una dintre cele mai cerute operatii de chirurgie estetica, fiind efectuata pana in prezent de milioane de femei din lumea intreaga; in majoritatea cazurilor, rezultatele sunt pe masura asteptarilor pacientelor, schimbandu-le perceptia asupra propriului corp, dandu-le siguranta de sine si ajutandu-le in viata intima dar si in cea sociala.    Interventia se adreseaza femeilor din mai multe categorii: daca sanii dumneavoastra nu au avut niciodata volumul pe care vi l-ati dori..
Reductia mamara
Pacientele care prezinta una sau mai multe dintre situatiile enumerate mai jos au indicatii pentru efectuarea reductiei mamare: sani prea mari, neproportionali cu restul corpului sani grei, cazuti, cu areolele si mameloanele privind in jos sani asimetrici ( unul mult mai mare si mai cazut decat celalalt) dureri de umeri, spate sau in regiunea cervicala datorate greutatii sanilor iritatia pielii sub sani sau urme lasate de bretelele sutienelor la nivelul umerilor restrictionarea activitat..
Ridicarea sanilor
Liftingul mamar sau ridicarea de sani este o operatie estetica efectuata pentru a repozitiona sanul pe peretele toracic anterior conform unor criterii estetice. Aceste criterii sunt indeplinite de catre sanii feminini in adolescenta si tinerete, urmand ca pe masura inaintarii in varsta sau din cauza sarcinilor si alaptarii sanii sa-si modifice forma si sa ia un aspect cazut.   Se considera ideala pozitia areolei si a mamelonului cu 1-2 cm deasupra santului de sub sani (cu mentiune..
Corectia asimetriilor mamare
Asimetriile mamare reprezinta un subiect foarte vast, care cuprinde asimetrii ale areolelor, ale santului de sub sani, ale volumului sanilor sau ale pozitiei acestora, singure sau in diferite asociatii. Astfel, exista paciente care au un san mai mare si unul mai mic, cu areolele situate la acelasi nivel sau la nivele diferite; alte posibilitati ar fi sani de marimi asemanatoare dar unul este mai cazut decat celalalt, sau santul inframamar este situat la inaltimi diferite pe torace iar sa..
Corectie mameloane si areola
Este o operatie estetica adresata pacientelor care prezinta una dintre problemele de mai jos: corectia hipertrofiei mamelonare corectia mameloanelor invaginate corectia asimetriilor areolelor reducerea diametrului areolelor Hipertrofia mamelonara   (mameloane prea lungi, cu un aspect cazut).  Uneori este genetica dar este posibil sa apara in cursul vietii in urma alaptatului. Tratamentul este chirurgical si consta in scurtarea si remodelarea mamelonului.Nu necesita int..
Ginecomastia
Numele  vine de la cuvantul grecesc care inseamna "sani de femeie". Ginecomastia este un fenomen cu consecinte devastatoare la nivel emotional. Barbatii sau baietii cu aceasta problema sunt extrem de anxiosi la simpla idee de a se dezbraca la plaja sau de a purta haine apropiate de corp. Poate fi cauzata de diferite boli sau de anumite medicamente dar in majoritatea cazurilor nu se poate depista cauza dezvoltarii tesutului mamar in exces. Poate afecta ambii sani sau poate fi uni..
Reconstructia sanului
Este o operatie estetica practicata pentru a reconstrui sanul care a fost indepartat chirurgical in vederea tratamentului pentru un cancer de san. Se refera atat la crearea volumului si formei sanului cat si la reconstructia areolei si mamelonului.   Procedeul se realizeaza cu ajutorul unui implant de silicon sau prin mobilizarea tesuturilor proprii ale pacientei pentru a crea un san cu aspect natural.   Reconstructia este uneori posibila in acelasi timp operator cu mastect..