89.000 €

Vila Pensiune Cheile Dambovicioarei Rezervatia Piatra Craiului

  • Suprafata utila 220 mp
  • Teren 268 mp
  • An 2010
  • 9 camere
  • La cheie
Bucuresti, 11 sep, 10:12

Descriere anunt

Vila Pensiune Cheile Dambovicioarei Rezervatia Piatra Craiului

O pensiune de vanzare intr-un colt de Rai, cu 0 % Comision situata pe Cheile Dambovicioarei in Rezervatia naturala Piatra Craiului, la 400 metri departare de pestera Dambovicioarei. Zona este superba, ingrijita, cu peisaje rupte din cartile postale.

Pensiunea dispune de 7 spatii de cazare din care 4 camere cu baie proprie la etajul unu, trei camere cu o baie comuna la mansarda, la parter un living generos cu o bucatarie deschisa, o baie si o camera de serviciu, iar la demisol o bucatarie inchisa si un garaj cu camera tehnica. In plus sunt doua terase si doua balcoane ce totalizeaza 50mp. Terenul total este de 268mp, ce este acoperit in intregime de constructie si dependinte ( acces, scara, parcare,loc servit masa, loc barbeque) , insa exista varianta extinderii in partea dreapta a imobilului.

Constructia este realizata in anul 2010, din beton, caramida si lemn, cu o fundatie supradimensionata ( sapata la propriu in munte ), hidroizolata si termoizolata. Incalzirea se face cu ajutorul unei centrale termice proprii pe lemn, gazificata, ultraperformanta ( cost de achizitie peste 5000 euro ), un boiler de 200 de litri termoelectric si un rezervor de 1000 de litri de apa potabila legat la reteaua publica.

Pretul este discutabil, se accepta si plata prin credit, documentele sunt la zi, iar vizionarile se pot face oricand.

Mai jos regasiti o scurta descriere a zonei si a punctelor de interes.

Cheile Dambovicioarei

Dambovicioara, cel mai important afluent al Dambovitei din arealul montan al Muntilor Piatra Craiului, izvoraste de pe versantul sudic al Varfului La Om (2230 m) si strabate aproape transversal culoarul Rucar - Bran pe o directie generala nord-sud, varsandu-se in Dambovita, pe partea dreapta a acesteia, in aval de comuna Dambovicioara.

Cheile Dambovicioarei sunt o componenta insemnata a celui mai mare complex de chei din tara (cel axat pe Dambovita si afluentii sai), care insumeaza peste 20 de chei, cu o lungime totala de peste 30 km. Adancirea paraului Dambovicioara in calcarele jurasice ale Pietrei Craiului a generat un sector de chei lung de peste 8 km, cu aspectul unui veritabil canion, taiat in stiva de roci a podurilor calcaroase din partea terminala a masivului. Cheile sunt de origine epigenetica, intrucat raul s-a adancit initial in formatiuni sedimentare mai putin dure (gresii, conglomerate), iar cand a ajuns la nivelul calcarelor si-a continuat eroziunea, generand respectivele sectoare inguste ale vailor.

Cheile propriu-zise ale Dambovicioarei, sapate pe o lungime de aproximativ 2 km in podul calcaros dintre depresiunile Dambovicioara si Podul Dambovitei, se remarca printr-un aspect monumental, datorita peretilor verticali sau chiar aplecati peste albie, cu inaltimi ce depasesc in unele locuri 200 m. Pe suprafata peretilor se poate observa stratificatia calcarelor jurasice cenusii-albi-lucioase, dispuse in bancuri groase, la partea inferioara, si calcarele albe (cretice inferioare), in placi, de la partea superioara.

Modelarea acestui tip de roci a generat in cadrul cheilor un relief calcaros de suprafata, reprezentat prin turnuri, stanci ascutite, pereti verticali, in multe locuri surplombati, completat de un relief carstic subteran, reprezentat in principal din pesteri. Astfel, in bazinul hidrografic al Dambovicioarei se gasesc circa 50 de pesteri, cele mai importante fiind Dambovicioara, Pestera de la Gura Defileului, Pestera Labirintului, etc.

Aspectele de amanunt ale morfologiei cheilor sunt completate de limbile de grohotis, care coboara din micile culoare nivale situate la partea superioara a versantilor pana in apropierea talvegului, de mici polite structurale si de un bogat microrelief rezidual. Mai in amonte, la confluenta cu Valea Muierii, se taie o cheie ingusta si aproape inaccesibila, in care elementul ce se impune este succesiunea de cascade, dupa care urmeaza un pasaj deosebit, cel numit La Galgoaie, unde apa iese cu mare viteza din munte si se varsa imediat in Dambovicioara. Dincolo de Galgoaie incep Cheile Brusteretului, un complex carstic mai putin spectaculos, alcatuit din Cheile propriu-zise ale Brusturetului, Cheia Lunga si Cheia Stramta.

Parcul National Piatra Craiului

Parcul National Piatra Craiului este situat in raza judetelor Brasov si Arges, respectiv a localitatilor Zarnesti, Moeciu, Rucar si Dambovicioara, incluzind masivul Piatra Craiului si o zona cuprinzand Cheile Dambovitei si Cheile Ghimbavului. Situat in Carpatii Meridionali, parcul cuprinde masivul de circa 25 km lungime intre Zarnesti si Rucar, fiind delimitat de culoarul Bran-Rucar si raul Dambovicioara la est si sud-est, de raurile Dambovita si Tamas la est si de raul Barsa la nord. Accesul in masiv se poate face fie prin Plaiul Foii sau prin Curmatura.

Informatii utile :

-Amplasare: in apropierea satului Podu Dambovitei - situat la poalele Muntilor Piatra

Caracteristici, dotari

Optiuni interior
Alimentare apa
Beci/pivnita
Camera serviciu
Dressing
Fosa septica
Optiuni exterior
Garaj