16,80 Lei

Unt de Mango pur 100g Mayam

Vezi pagina: remediavert.ro
  • Cosmetice dama
  • Ingrijire corp
Ilfov, 11 oct, 13:15

Descriere anunt

Unt de Mango pur 100g Mayam

INCI

mangifera indica seed butter

Arborele de Mango este azi cultivat in diferite regiuni tropicale, dar este nativ in India si Burma. Untul este extras din samburii fructului de mango.

Untul de mango este un veritabil deliciu pentru piele, are textura moale si confera pielii elemente esentiale, lasand-o ferma si supla. Datorita continutului ridicat de acid stearic, untul de mango este recomandat si pentru aplicarea pe par pentru repararea deteriorarilor, ameliorarea asprimii si disciplinarea parului cret, rebel.

Untul de mango este o alegere buna ca ingredient pentru o serie de preparate cosmetice, inclusiv pentru tenuri altele decat cele uscate, avand in vedere unele elemente cu usor efect astringent, care fac din acest unt unul destul de uscat.

Metoda de obtinere: prin presare si extragere mecanica, rafinat cu aburi, filtrat si purificat non-chimic

Zona geografica de provenienta: India

Prezentare: la temperatura camerei are consistenta solida (se topeste in contact cu pielea), culoare alba, aspect grunjuros, miros crud specific

Densitate: 0,9 (100 ml = 90 gr)

Proprietati - unt de mango

hidratant intens si nutritiv

emolient, dedurizant

elasticizant

antioxidant (quercetin, mangiferin, acid cafeic)

antiinflamator (mangiferin, tanini)

regenerator cutanat (acid gallic)

echilibrant al stratului hidro-lipidic

reparator si fortifiant al fibrei capilare

Recomandari in cosmetica

potrivit pentru toate tipurile de piele, in special cea uscata

mentinerea elasticitatii pielii

ingrijirea buzelor

pielea iritata de la scutece

pielea dura sau crapata, bataturi, piele descuamata

psoriazis, eruptii cutanate, eczeme, dermatite

ingrijire capilara, par degradat, uscat, cu varfuri despicate

Pastrare:

fiind un unt rezistent la oxidare, se pastreaza in mediul ambiant, de preferinta sub 25°C, ferit de umezeala si lumina

Date de siguranta:

a nu se folosi de persoanele care prezinta alergie la nucifere

uz cosmetic