Trandafiri cataratori (Rosa Rampicante)

130 RON
1 / 2

Trandafiri cataratori (Rosa Rampicante)

130 RON
Caracteristici
Plante, flori, copaci
Descriere
Trandafiri cataratori care infloresc toata vara
Trandafiri cataratori (urcatori) care infloresc toata vara, din luna mai, in valuri succesive. Prima inflorire este cea mai somptuoasa urmata de altele in general mai putin abundente. In unele cazuri, ne putem bucura de acesti trandafiri urcatori parfumati, chiar pana la primele ingheturi. Trandafirul urcator are flori de marime medie care vin in contrast cu un frunzis verde stralucitor. Trandafirii cataratori sunt plante care decoreaza elegant peretii, grilajele, arcadele, coloanele, pergolele, gardurile, gratarele si spalierele si inaltimea lor poate depasi si 200 cm. Trandafiri cataratori – Cand se planteaza ? Planta in ghiveci poate fi transplantata pe tot parcursul anului. Este indicat sa-l ingropati la nivelul solului acoperind suprafata globului de radacina cu 2 cm de pamant. Planta rustica care se adapteaza la toate tipurile de sol, este necesar sa se foloseasca pamant organic si sa se iriga dupa caz, evitand stagnarea apei. Expunere: De preferinta in plin soare, este potrivit si pentru umbra partiala.
Cand se tund trandafirii urcatori ? Tunderea se efectueaza la sfarsitul iernii prin reducerea vegetatiei anului precedent la 2 sau 3 muguri.
Fertilizare: La sfarsitul iernii, dupa ce mugurii s-au marit, se foloseste un ingrasamant organic completandu-l cu azot (ex. azotat de amoniu) si microelemente. Este o buna practica sa fertilizati cu doze mici chiar si la sfarsitul verii. Dupa distribuire, ingrasamantul trebuie sa fie usor ingropat. Pe langa frumusetea florilor, fiecare soi are propriile sale caracteristici. De la trandafir catarator mic cu dimensiuni reduse si potrivit pentru spatii limitate pana la un trandafir catarator mare cu o crestere puternica care necesita spatii mari. De ce este necesar sa sustineti trandafirii cataratori? Trandafirii, spre deosebire de alte plante cataratoare, nu se agata singuri de suport. Ramurile lor trebuie ghidate si atasate sau vei avea un trandafir ingramadit cu doar cateva flori deasupra. Ramurile trebuie sa fie pe cat posibil in pozitie orizontala pentru ca seva sa fie incetinita si sa hraneasca corect ramurile laterale secundare care poarta viitoarele flori. Operatia de fixare si ghidare a ramurilor principale ale trandafirului catarator trebuie efectuata la sfarsitul lunii februarie-inceputul lunii martie, adica in momentul taierii. Acest produs poate fi gasit in showroom-urile Garden Center Grup din Magurele, Bragadiru, Tancabesti. Se poata achizitiona si in magazinele din Corbeanca si 1 Decembrie (Ro-Verde Landscaping). Pretul afisat corespunde pentru butasi trandafiri cataratori cu un container de 7 litri. In alte limbi – trandafirii cataratori se denumesc: in limba Italiana – Rosa Rampicante
in limba Engleza – Rosa Climbing, in limba Franceza – Rosiers grimpants
Vezi mai multe detalii si cumpara
85 vizualizari Ilfov, Magurele, 05 Sep, 10:50