10,54 Lei

Topolska 50 grame

Vezi pagina: Agrocom60.ro
  • Plante, flori, copaci
Sector 2, 31 iul, 17:25

Descriere anunt

Topolska 50 grame

Varietate semitimpurie cu dimensiunea bulbilor medie, cu coaja de culoare galbena foarte aderenta, uscata si rezistenta. Bulbul cu forma sferica are greutatea in jur de 100-120 g. Productivitatea este de circa 55 t/ha. Se recomanda pentru consumul in stare prospata si are rezistenta buna pentru depozitare. Rezistenta ridicata la recoltare mecanica, conditii climaterice neprielnice si Fusarium ox.c. . Inainte de cultivarea cepei se recomanda culturile de cereale, castraveti, tomate, morcovi, conopida.

Se recomanda cultivarea cepei intr-un sol bogat . Ceapa germineaza la 2C si se dezvolta foarte bine la 13-14 C, in timpul formarii bulbilor 16-20C. Temperatura are un rol foarte important in procesul de vernalizare si inducere a fazei generative. Repausul mugurilor bulbului dureaza, in functie de soi, de la cateva zile pana la mai multe luni. Inainte de cultivarea cepei se recomanda culturile de cereale, castraveti, tomate, morcovi, conopida.

Instructiuni fertilizare :

Azot - 120-150 kg/ha

Fosfor - 80 -100 kg P,O/ha

Potasiu – 180-220 kg K,0/ha

In primul an de cultivare , dupa aplicarea ingrasamantului , se pot folosi doze de 40-50 t/ha. Fertilizatorii trebuie sa fie in forma sulfuroasa.

Pagina pe care doriti sa o accesati poate sa contina elemente care nu sunt recomandate minorilor!
Va rugam sa confirmati ca aveti peste 18 ani!