Swanson Korean Ginseng, 500mg - 100 Capsule

115 RON
1 / 1 ...

Swanson Korean Ginseng, 500mg - 100 Capsule

115 RON
Descriere
Beneficii ginseng


-         antioxidant puternic care poate reduce inflamatia,


-         poate aduce beneficii functiei creierului,


-         ar putea imbunatati disfunctia erectila,


-         poate intari sistemul imunitar,


-         poate lupta impotriva oboselii si creste nivelul de energie,


-         ar putea scadea zaharul din sange. 

Ce este ginsengul?


Ginseng a fost folosit in medicina traditionala chineza de secole. Aceasta planta cu crestere lenta, scurta, cu radacini carnoase, poate fi clasificata in trei moduri, in functie de cat timp este cultivata: proaspata, alba sau rosie.

Ginsengul proaspat este recoltat inainte de 4 ani, in timp ce ginsengul alb este recoltat intre 4-6 ani, iar ginsengul rosu este recoltat dupa 6 sau mai multi ani. Exista multe tipuri de aceasta planta, dar cele mai populare sunt ginsengul american (Panax quinquefolius) si ginsengul asiatic (Panax ginseng).

Ginsengul american si asiatic variaza in concentratia lor de compusi activi si efectele asupra organismului. Se crede ca ginsengul american functioneaza ca un agent de relaxare, in timp ce soiul asiatic are un efect revigorant. Ginsengul contine doi compusi semnificativi: ginsenozide si gintonina. Acesti compusi se completeaza unul pe altul pentru a oferi beneficii pentru sanatate.


 
1. Antioxidant puternic care poate reduce inflamatia


Ginsengul are proprietati antioxidante si antiinflamatorii benefice. Unele studii pe eprubeta au aratat ca extractele de ginseng si compusii ginsenozidici ar putea inhiba inflamatia si creste capacitatea antioxidanta a celulelor. De exemplu, un studiu pe eprubeta a constatat ca extractul de ginseng rosu coreean a redus inflamatia si a imbunatatit activitatea antioxidanta a celulelor pielii de la persoanele cu eczeme. Rezultatele sunt promitatoare si la oameni.

Un studiu a investigat efectele ca 18 sportivi tineri sa ia 2 grame de extract de ginseng rosu coreean de trei ori pe zi timp de sapte zile.

Barbatii au testat apoi nivelurile anumitor markeri inflamatori dupa efectuarea unui test de efort. Aceste niveluri au fost semnificativ mai mici decat in ??grupul placebo, durand pana la 72 de ore dupa testare. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca grupul placebo a primit o planta medicinala diferita, asa ca aceste rezultate ar trebui luate cu putina sare si sunt necesare mai multe studii.

In cele din urma, un studiu mai amplu a urmarit 71 de femei in postmenopauza care au luat zilnic 3 grame de ginseng rosu sau un placebo timp de 12 saptamani. Au fost apoi masurati activitatea antioxidanta si markerii de stres oxidativ. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca ginsengul rosu poate ajuta la reducerea stresului oxidativ prin cresterea activitatilor enzimelor antioxidante.


 
2. Poate aduce beneficii functiei creierului


Ginseng ar putea ajuta la imbunatatirea functiilor creierului, cum ar fi memoria, comportamentul si starea de spirit. Unele studii pe eprubeta si pe animale arata ca componentele din ginseng, cum ar fi ginsenozidele si compusul K, ar putea proteja creierul impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

Un studiu a urmarit 30 de persoane sanatoase care au consumat 200 mg de ginseng Panax zilnic timp de patru saptamani. La sfarsitul studiului, ei au aratat o imbunatatire a sanatatii mintale, a functionarii sociale si a dispozitiei. Cu toate acestea, aceste beneficii au incetat sa fie semnificative dupa 8 saptamani, sugerand ca efectele ginsengului ar putea scadea odata cu utilizarea prelungita.

Un alt studiu a examinat modul in care dozele unice de 200 sau 400 mg de Panax ginseng au afectat performanta mentala, oboseala mentala si nivelul zaharului din sange la 30 de adulti sanatosi inainte si dupa un test mental de 10 minute.

Doza de 200 mg, spre deosebire de doza de 400 mg, a fost mai eficienta in imbunatatirea performantei mentale si a oboselii in timpul testului. Este posibil ca ginsengul sa fi ajutat absorbtia zaharului din sange de catre celule, ceea ce ar fi putut imbunatati performanta si ar fi redus oboseala mentala. Cu toate acestea, nu este clar de ce doza mai mica a fost mai eficienta decat cea mai mare. Un al treilea studiu a constatat ca administrarea a 400 mg de ginseng Panax zilnic timp de opt zile a imbunatatit calmul si abilitatile de matematica. In plus, alte studii au descoperit efecte pozitive asupra functiei si comportamentului creierului la persoanele cu boala Alzheimer.


 
3. Ar putea imbunatati disfunctia erectila


Cercetarile au aratat ca ginsengul poate fi o alternativa utila pentru ameliorarea disfunctiei erectile (DE) la barbati. Se pare ca compusii din acesta pot proteja impotriva stresului oxidativ in vasele de sange si tesuturile din penis si pot ajuta la restabilirea functiei normale.

In plus, studiile au aratat ca ginsengul poate promova productia de oxid nitric, un compus care imbunatateste relaxarea musculara a penisului si creste circulatia...
Vezi mai multe detalii si cumpara
19 vizualizari Bucuresti 17 Iun. '24 (08:15)