Raw Powders L-Fenilalanina 250 grame

99 RON
1 / 1 ...

Raw Powders L-Fenilalanina 250 grame

99 RON
Descriere
Beneficii L-Fenilalanina


? Ajuta in producerea de neurotransmitatori

? Ajuta la reducerea durerilor

? Poate imbunatati eforturile de scadere in greutate

? Promoveaza functionarea creierului

 

Ce este L-fenilalanina?


Acesta poate fi privit ca o grupare benzil substituita grupului metil alaninei sau o grupare fenil in locul unui hidrogen terminal alaninei. Acest aminoacid esential este clasificat drept neutru si nepolar datorita naturii inerte si hidrofobe a lantului lateral benzilic. Izomerul L este utilizat pentru a forma biochimic proteine, codificate de ADN. Fenilalanina este un precursor pentru tirozina, neurotransmitatorii monoaminelor dopamina, norepinefrina (noradrenalina) si epinefrina (adrenalina) si melanina pigmentului pielii. Este codat de codonii UUU si UUC. Fenilalanina se gaseste in mod natural in laptele matern al mamiferelor. Este utilizat la fabricarea produselor alimentare si a bauturilor si vandut ca supliment nutritiv pentru efectele sale analgezice si antidepresive reputate, cu toate acestea sunt necesare cercetari suplimentare. Este un precursor direct al neuromodulatorului fenetilamina, un supliment alimentar utilizat frecvent. Ca un aminoacid esential, fenilalanina nu este sintetizata de novo la om si la alte animale, care trebuie sa ingeasca fenilalanina sau proteine ??care contin fenilalanina.

De ce L-fenilalanina?


Aminoacizii apar in mod natural in proteine ??care ajuta la construirea si repararea noului muschi. Proteina - este esentiala si pentru cresterea si intretinerea muschilor.

  

Fenilalanina poate ajuta in cazul depresiei


Suplimentele cu D-fenilalanina (75-200 mg / zi) au imbunatatit depresia la 12 din 20 de pacienti pe parcursul a 20 de zile. La sfarsitul celor 20 de zile, doisprezece dintre pacienti au fost externati fara a necesita tratament suplimentar. Dintre ceilalti opt pacienti, patru au prezentat raspunsuri antidepresive usoare pana la moderate la tratament, in timp ce ceilalti 4 pacienti au prezentat putine imbunatatiri.

 

Multe simptome de baza ale depresiei, cum ar fi starea depresiva, agitatia si intarzierea, s-au imbunatatit cu fenilalanina. Anxietatea si tulburarile de somn au fost doar oarecum imbunatatite. Fenilalanina nu a avut nici un efect asupra hipocondrizei (obsesie asupra ideii ca aveti o boala grava, dar nediagnosticabila) si compulsivitatii.

Unii pacienti cu depresie au scaderea excretiei urinare a fenetilaminei (un produs metabolizat al fenilalaninei). Se presupune ca la niveluri ridicate ale fenilelaminei nu exista imbunatatiri; astfel, tratamentul ar putea fi benefic doar pentru cei cu fenetylamina redusa.

Alte studii au aratat rate de ameliorare similare si chiar daca tratamentul nu a fost complet reusit la unii pacienti, suplimentarea (atat cu DL, cat si cu D-fenilalanina) nu a produs efecte adverse.


Fenilalanina creste indirect nivelul de dopamina


Fenilalanina este precursorul direct al tirozinei in corpul uman.


Tirozina poate fi apoi transformata in dopamina. Dopamina joaca un rol important in multe procese fiziologice diferite, cum ar fi perceptia durerii si sistemul de recompensare al creierului.

Importanta nivelurilor adecvate de dopamina poate fi observata la persoanele cu fenilcetonurie, o tulburare genetica caracterizata prin incapacitatea de a converti fenilalanina la tirozina, ceea ce duce la scaderea nivelului de dopamina. Daca este lasat netratat, poate provoca abilitati intelectuale grave. Chiar si la pacientii tratati, deficitele in functionarea executiva sunt corelate cu nivelurile reduse de dopamina.

 

Prin urmare, cresterea fenilalaninei poate duce la cresterea indirecta a neurotransmitatorilor de catecolamina, incluzand nivelele de dopamina, adrenalina si noradrenalina. La persoanele cu deficiente de fenilalanina, scaderea nivelului de fenilalanina scade sinteza si eliberarea dopaminei. Intr-un studiu asupra participantilor cu deficit de fenilaalina, suplimentarea cu tirozina a scazut timpul de reactie ca raspuns la un stimul.

Cu toate acestea, deoarece tirozina nu se dizolva bine in apa, suplimentarea directa nu este eficienta, motiv pentru care cresterea concentratiilor de fenilalanina ar putea fi o alternativa mai buna pentru a produce mai mult dopamina in organism.

 

Fenilalanina poate imbunatati eficacitatea anesteziei acupuncturale


D-fenilalanina creste opioidele naturale in organism prin inhibarea enzimei carboxipeptidaza, care degradeaza opioidele endogene din organism. Cand 18 pacienti care au suferit extractii dentare au primit suplimente de D-fenilalanina inainte de anestezie, efectele anesteziei de acupunctura au crescut cu 35% comparativ cu grupul placebo.

 

Fenilalanina poate atenua simptomele de intrerupere a alcoolului


Atunci cand pacientii incep terapiile cu detoxifiere-alcool, stresul datorat simptomelor de intrerupere poate reduce opioidele naturale (compusi care atenueaza durerea) si dopamina in organism. Fenilalanina poate creste opioidele...
Vezi mai multe detalii si cumpara
156 vizualizari Bucuresti azi; 11:00