OstroVit Supreme Capsules Creatine 1100 mg, 120 Capsule

59 RON
1 / 1 ...

OstroVit Supreme Capsules Creatine 1100 mg, 120 Capsule

59 RON
Descriere
Beneficii OstroVit Supreme Capsules Creatine
- ofera o crestere mai buna a tesutului muscular
- ajuta la cresterea fortei si rezistentei la antrenament
- ajuta la cresterea rezervelor potentialului nostru energetic
- creeaza un mediu anabolic ideal - muschi mai mari
- poate imbunatati in mod eficient bunastarea si satisfactia generala, actionand direct asupra creierului
- participa activ la resinteza glicogenului
- usor de administrat
 
Capsule OstroVit Supreme Creatina 1100 - Creatina monohidrat
Creatina este un compus chimic organic care apare in mod natural in corpul uman. Se livreaza de obicei impreuna cu produse de origine animala precum carne, oua sau peste. Efectele sale benefice se bazeaza pe un mecanism simplu, care elibereaza energie sub forma de molecule ATP (adenozin trifosfat) cu energie ridicata prin descompunerea fosfocreatinei in muschi. In ciuda faptului ca aceasta este continuta si in alimente, pentru a ne satura 100% muschii cu aceasta, singura modalitate este suplimentarea constanta a acesteia.
Ce este creatina monohidrat?
In primul rand, ea este un acid organic azotat care se gaseste in mod natural in organismul vertebratelor. La oameni, aproximativ 95% din aceasta este stocata in muschii scheletici, unde exista sub forma de fosfat de creatina de unde isi poate dona molecula de fosfat in timpul anumitor procese metabolice. Principalul sau rol este acela de a facilita reciclarea adenozin trifosfat, moneda energetica a celulei, in primul rand in tesutul muscular si apoi cel cerebral.
Sau mai simplu si pe scurt, un compus natural care se produce natural in corpurile noastre, dar care de asemenea se poate si absorbi din alimente precum carnea, ouale sau pestele.
De unde diferenta dintre creatina si creatina monohidrat? Prima este alcatuita din aminoacizii L-arginina, glicina si metionina, in timp ce creatina monohidrat este de fapt creatina plus o molecula de H2O (apa) atasata acesteia.
Asadar, creatina fosfat ajuta la formarea unei substante numita adenozin trifosfat (ATP) unitate de baza ce furnizeaza energia necesara la nivel celular, energie ce sustine producerea contractiilor musculare. Astfel, este un ingredient esential in procesul de regenerare a ATP-ului, motiv pentru care suplimentarea cu aceasta creste nivelul de efort pe care il pot face muschii.
Dupa cum spuneam, organismul este capabil de a produce unele cantitati de creatina de la sine sau le poate obtine de asemenea din unele alimente, insa cu toate acestea nivelul de creatina din sursele alimentare poate fi uneori insuficient mai ales ca urmare a solicitarilor din timpul procesului de pregatire fizica.
Suplimentele monohidrat sunt produse care contin o forma foarte pura si sunt administrate de cele mai multe ori inainte sau dupa antrenament si/sau impreuna cu alte suplimente cum ar fi spre exemplu concentratele proteice.
 
 
Cum functioneaza creatina monohidrat?
Pentru a intelege modul in care functioneaza creatina monohidrat in primul rand trebuie sa intelegem exact cum functioneaza acel ATP-ul (adenozin trifosfat) si care este rolul acestuia.
ATP este sursa imediata de energie necesara pentru contractia musculara, astfel ca in mod natural fibrele musculare contin doar suficient ATP cat pentru a alimenta un anumit procent de contractii musculare. Din acest motiv, suplimentarea cu ATP se face prin atragerea din ceea ce putem numi ?rezerva\" organismului, astfel, creatina monohidrat este transformata in fosfat de creatina in organism tocmai pentru a mentine acest ?rezervor\" cat mai plin.
Ce inseamna acest lucru? In momentul in care avem o rezerva buna de ATP la dispozitia organismului, acesta ne va ajuta sa ridicam greutati mai mari pentru mai multe repetari prin furnizarea muschilor cu suficienta energie rapida de conversie de care are nevoie organismul pentru un nivel de performanta maxima. Astfel, suplimentarea s-a dovedit a creste automat si semnificativ concentratia acesteia in muschi.
Creatina monohidrat nu este daunatoare, desigur, atata timp cat este utilizata in dozele recomandate de producator ca fiind pentru conditii de siguranta, de altfel acest lucru ramanand valabil si pentru orice alt supliment nutritiv. Mai mult supliment absorbit nu inseamna neaparat ca efectele acestuia vor fi mai sesizabile, pentru ca odata ce rezerva de ATP este plina, excesul de creatina este eliminat din organism. Datorita faptului ca in urma administrarii ea atrage apa din organism in celulele musculare (dezvolta astfel masa musculara) din acest motiv este foarte important sa ne hidratam corespunzator in special pe perioada administrarii acest produs. Tocmai datorita acestei dezvoltari a masei musculare in urma retinerii de apa au aparut unele opinii eronate potrivit carora aceasta ingrasa.
Ca si alte suplimente nutritive, utilizarea nu este recomandata in general pentru persoanele sub varsta de 18 ani, in special datorita lipsei unor studii in domeniul de cercetare privind suplimentarea la adolescenti.
Fie ca vorbim de...
Vezi mai multe detalii si cumpara
22 vizualizari Bucuresti ieri; 08:09