CLAS - Scoala Internationala

CLAS - Scoala Internationala

Caracteristici
Categorie: Gradinite, scoli, licee Privat After school Scoala
Descriere
Scoala primara internationala CLAS cu curriculum national si Curriculum-ul Angliei, ca programa de extensie;
Centru lingvistic – cursuri de limbi straine pentru toate varstele si nivelurile de competenta lingvistica (A1- C2)SMARTS Junior Hub – cluburi pentru copii deschise elevilor CLAS in vederea dezvoltarii multi-inteligentelor;
Detalii suplimentare
Un “altfel” de after-school (12.00-18.00);
Scoala de vara cu program intercultural – iulieCentru de dezvoltare profesionala oferind cursuri inovative de dezvoltare profesionala pentru cadre didactice: Cooperative Learning (Invatarea prin cooperare) si CLIL (Invatare integrata a continutului si a limbii), Multiple Inteligences (Inteligente multiple), Jolly Phonics & Grammar;
Centru de excelenta pentru familii in colaborare cu expertul psiholog si logoped Tone Mihaela – servicii de psihologie, logopedie si parenting.
Cinci sali de clase pline de culoare cu mobilier modular si ferestre-usi spre gradina; cabinet medical, receptie, biblioteca digitala si library corners, MIMIO, teren de sport, nisipar, spatii de joaca si recreere, alee terapeutica, parcare amenajata, terasa la etaj. Elevii sunt invitati intr-un mediu flexibil de invatare care incurajeaza cooperarea si comunicarea, stimuland creativitatea. Spatiile de invatare prin cooperare impreuna cu spatiile de invatare in aer liber plasate in mod strategic in campus vor consolida conexiuni intre spatiile comune si salile de clasa de baza (hub classrooms).Aflat in zona minunata a Snagovului, CLAS ofera elevilor o experienta unica de invatare autentica, holistica intr-un context multicultural, protejati de trafic si poluare."Cand educi mintea unui copil, nu uita sa-i educi si inima." (Dalai Lama)
DE CE SA NE ALEGI PE NOI
Invatarea prin cooperare ca filozofie de viataCooperarea este a lucra impreuna pentru a atinge obiective comune. In cadrul situatiilor de cooperare, persoanele cauta solutii care sunt benefice pentru ei dar si pentru membrii celorlalte grupuri. D & R Johnson (profesori la Universitatea Minnesota) au definit Invarea prin cooperare ca o “strategie in care elevi in grupuri mici interactioneaza pentru a maximiza propria invatare dar si a membrilor grupului apartenent”.In scoala noastra concept, elevii invata in echipe si isi dezvolta nu numai competentele cognitive dar si cele socio-emotionale. Noi actionam pentru o lume mai cooperanta si armonioasa.
Sprijin individualizat - Educatie adaptataFiecare fiinta e unica cu diferite necesitati si obiective. Recunoastem unicitatea fiecaruia si oferim mentorat, coaching si sprijin individualizat cand alegeti sa inveti impreuna cu noi. Chiar de la primul contact iti vom oferi atentie personalizata.
Dezvoltare de competenteProfesionalismul inseamna a avea competente. Va punem in situatia de a invata interactiv si de a exersa consistent impreuna cu noi in vederea formarii competentelor cheie ale UE: comunicare in limba materna si in limbi straine, competente matematice si competente de baza stiintifice si tehnologice, competenta digitala, a invata sa inveti, competenta sociala si civica, spiritul de initiativa si antreprenorial, expresie si constientizare culturala.
Invatare pe toata durata vietiiCapacitatea de a va reinventa oricand atrage succesul. Va dezvoltam abilitati transferabile, pe care le puteti utiliza in mai multe domenii si va invatam cum sa invatati pentru va dezvolta competentele metacognitive. Profesorii nostri sunt lifelong learners si transmit aceasta atitudine elevilor lor. In fiecare luna, profesorii participa la ateliere pedagogice de dezvoltare profesionala pentru a crea o comunitate de invatare permanenta.
Focus pe dezvoltare personalaUn om constient de sine este un om implinit. Recunoastem ca voi stiti cel mai bine de ce aveti nevoie si va sprijinim in autocunoastere. Teoria Inteligentelor Multiple a lui H Gardner are un efect catalizator in educatie. Prin interdisciplinaritate si transdisciplinaritate, curriculumul CLAS este organizat in jurul celor sapte abilitati: lingvistica, logico-matematica, naturista, intrapersonala+ interpersonala (inteligenta emotionala a lui Goleman), corporal-kinestezica, vizuala/spatiala si muzicala. CLAS dezvolta si inteligentele-candidat: digitala, tehnica, culinara, artistica si filozofica.
Echipa empatica si orientata spre carieraDiversitatea inseamna bogatie. Profesorii nostri sunt diversi ca varsta, experienta, nationalitate si expertiza. O parte dintre ei sunt si formatori nationali si internationali. Talentul pedagogic este asociat cu profesori empatici, competenti si pasionati, care se dezvolta permanent profesional. "Respectand autonomia elevului, profesorul petrece mai mult timp ajutandu-l sa articuleze intrebarile urgente decat cerandu-i raspunsurile urgente" (P.Senge). Profesorii nostri sunt persoane care faciliteaza procesul invatarii pentru elev incercand sa descopere ce anume este interesat elevul sa invete, folosind a abordare holistica centrata pe elev. Echipa CLAS participa si la conferinte internationale si cursuri organizate de organizatii internationale.
Facilitati deosebite in campus nouCinci sali de clase pline de culoare cu mobilier modular si ferestre-usi spre gradina; arhitectura "ca al Treilea Profesor" (Loris Malaguzzi); cabinet medical, receptie, biblioteca digitala si library corners, MIMIO, zona de meditatie pe gazon, teren de sport in curte, nisipar, spatii de joaca si recreere, alee terapeutica, zona picnic, parcare amenajata, terasa pe acoperis. Elevii sunt invitati intr-un mediu flexibil de invatare care incurajeaza cooperarea si comunicarea, stimuland creativitatea si gandirea critica. Spatiile de invatare prin cooperare impreuna cu spatiile de invatare in aer liber (outdoor education) plasate in mod strategic in campus vor consolida conexiuni intre spatiile comune si salile de clasa de baza.
158 vizualizari Ilfov, Snagov, 11 Jul, 14:25