Calathea Crocata (Calathea Crocata)

80 RON
...

Calathea Crocata (Calathea Crocata)

80 RON
Caracteristici
Plante, flori, copaci
Descriere
Denumire Calathea Crocata
Tip Perena
Inflorescenta Da
Culoare flori Portocaliu
Necesar lumina Lumina si semiumbra
Aspect compact
Dimensiuni livrare Inaltime: 50.00 cm
Diametru: 14.00 cm
Inaltimea la maturitate (cm) 70 cm
Descriere

Genul Calathea cuprinde sute de specii de plante perene, vesnic verzi, originare din regiunile subtropicale ale Americii de Sud. Plantele prezinta frunze ovale, cu diverse modele, in nuante verde-galben pe partea superioara si colorate in purpuriu pe dosul lor.

Calathea crocata, cunoascuta si sub numele de „Flacara eterna” pentru florile sale viu colorate in culorile portocaliu, galben sau rosu si aspectul interesant de flacara. Comandati online Calatea si va aduce un plus de culoare in casa ta. Florile dureaza 2 – 3 luni. Calathea este cunoscuta pentru faptul ca noaptea isi inchide frunzele. Partea superioara a frunzelor are un aspect de verde metalizat, cu mici adancituri de culoare mov, partea inferioara avand culoarea mov cu tenta maronie.

Necesar apa: din aprilie pana in septembrie se uda abundent si se pulverizeaza pe frunze cu apa. Umiditatea atmosferica ridicata ajuta planta sa isi mentina frunzele sanatoase si fara pete maronii.

Necesar fertilizare: se administreaza regulat ingrasamant. Toamna si iarna se uda mai rar, doar cat sa mentineti pamantul umed.

Necesar lumina: amplasati planta intr-un loc umbros, la temperaturi nu mai mici de 18 grade Celsius. Temperatura din camera trebuie sa fie stabila si sa nu se schimbe prea mult. Amplasati planta intr-o incapere luminoasa, dar fara lumina directa a soarelui, deoarece poate duce la schimbarea culorii frunzelor.

Inmultire: se face prin divizarea plantei in luna martie.

Tundere: Taiati la baza, unde frunza intalneste tulpina. Puteti taia marginile maro ale frunzelor cu foarfeca. Vor creste in mod natural. Cu toate acestea, daca planta are o multime de frunze cu pete maro, ar putea fi un semn de udare excesiva sau prea putina apa.
Vezi mai multe detalii si cumpara
459 vizualizari Cluj, Floresti, 04 Sep, 10:10