Ştiri Anunţul Telefonic
4979 vizite

Je suis anuntul.ro

Atitudine

Firma care administrează unul dintre cele mai populare site-uri de mica publicitate, anuntul.ro, este urmărită penal pentru proxenetism, deoarece a acceptat (de facto a tolerat) publicarea de către utilizatorii săi a unor anunţuri prin care îşi racolau clienţi pentru prostituţie.

Asta îmi seamănă foarte mult cu dosarele penale de trafic de droguri. Dacă sunt 5 prieteni şi le vine ideea să se drogheze, îl trimit pe unul dintre ei să cumpere droguri, atunci acesta din urmă este traficant, în sensul legii. Este metoda clasică a Poliţiei şi Parchetelor din România de a obţine câteva sute (mii) de condamnări pentru trafic de droguri, de a justifica banii destinaţi luptei împotriva drogurilor dar fără a se atinge cu adevărat de un traficant.

Acum, au trecut la prostituţie. Oare faptul că în popor este denumită “cea mai veche meserie din lume” nu le spune nimic acestor idioţi care ne guvernează? Prostituţia nu va dispărea pentru că ai închis un site, nici pentru că aşa îşi doreşte Patriarhul sau Ponta (deşi ar fi ironic ca tocmai El să îşi dorească asta) sau vreun procuror. Cât timp cineva e dispus să plătească pentru sex iar altcineva e dispus(ă) să facă sex pentru bani, cei doi se vor întâlni cumva.

Închiderea rubricii de anunţuri erotice de pe anuntul.ro nu doar că nu va stârpi fenomenul, dar îl va agrava. Dacă prin acest site orice fată putea să dea un anunţ şi să îşi găsească clienţi în mod direct, acum ea va avea nevoie de adevăratele reţete de proxenetism. Un alt aspect interesant este că Statul român avea o problemă cu anunţurile de pe anuntul.ro, unde firma urmărită penal plateşte taxe pentru banii încasaţi. Astazi, însă, văd că există în continuare toate celelalte site-uri care taxează fetele la negru. Ba mai mult, publi24.ro de exemplu menţine politica editorială pentru care proprietarii site-ului anuntul.ro sunt urmăriţi penal. Nu mai vorbesc despre faptul că nimeni nu are vreo problemă cu saloanele de masaj erotic, după cum bine remarca Dragoş Stanca pe pagina sa de facebook.

Dar cel mai şi cel mai grav este faptul că o instanţă din România a intervenit în politica editorială a unei publicaţii online şi i-a interzis să mai afişeze rubrica de matrimoniale. Acest articol la asta se referă: la protejarea libertăţii editoriale a oricărei publicaţii, nu la legalizarea, încurajarea sau susţinerea prostituţiei.

Până la urmă ce a făcut anuntul.ro? A răspuns unei cereri a publicului. Aşa cum susţin şi posturile de radio şi televizune că fac. Era imoral? Probabil că da. Dar cât timp emisiunea lui Capatos e on air pentru că “aşa vrea publicul“, cât timp “What can I do în mintea mea eşti tu” a rupt playlisturile posturilor de radio, de asemenea la cererea publicului, iar şi Viţa de Vie sau Paraziţii au voie să facă cântece prin care să promoveze consumul de marijuana, cred că este un abuz al procurorilor şi al instanţei să interzici celor de la anuntul.ro să publice orice anunţ ar vrea utilizatorii săi.

În urmă cu câteva luni, toţi eraţi Charlie, oficial, pentru că dreptul la liberă exprimare nu poate fi oprit cu arma. Total de acord. Astăzi, în România, libertatea editorială este îngrădită prin ameninţarea cu închisoarea. Aşa că, da, astăzi, JE SUIS ANUNTUL.RO

08.04.2015
Cristian Stan
www.cristian-stan.com/2015/04/08/je-suis-anuntul-ro (sursa articol)