Ştiri Anunţul Telefonic
AT 28 ani

Dacă aveam atunci ceva bani… Dacă știam ce știu acum…
Care erau prioritățile românilor acum 25 de ani?
Ce era mai important, o casă sau o mașină?
Un răspuns vine răsfoind anunțurile de mica publicitate ale vremii.
Cât costa un apartament? Dar o mașină?
Ieșiți după un sfert de veac de comunism, românii își făceau ordine în nevoi.

Sexul și presa

De Ziua mondială a libertății presei, ziarul Anunțul Telefonic "sărbătorește" trei ani de când un procuror îl târăște prin tribunale sub acuzația de proxenetism. România a avut și ea partea ei de frustrare și reglementare sexuală de stat, în anii de care pare că mulți nu-și mai aduc aminte azi. Avem destui moraliști care visează la asta.

AT 27 ani

Inevitabil, în orice discuție despre cum trăim și ce-am pierdut, apare afirmația că stăm pe loc, că am rămas la fel, că au trecut de pomană (aproape) trei decenii de la revoluție, că România nu s-a schimbat.
Nu-i adevărat. Ne-am schimbat foarte mult și nici România nu mai e deloc aceeași. Omul e o ființă adaptabilă, iar asta presupune să se obișnuiască repede cu noul, fie el bun sau rău. Memoria scurtă e o binecuvântare și un blestem, în același timp, dar, dacă vrem să comparăm prezentul cu trecutul, avem uneltele potrivite și destule dovezi.

Un site de anunțuri e acuzat de proxenetism pentru că a publicat oferte de sex pe bani. În SUA, unde prostituția e ilegală, site-ul nu pățește nimic. În România, unde prostituția nu e incriminată, site-ul e hărțuit de doi ani prin tribunale. CEDO și Curtea Supremă a SUA consideră că libertatea de exprimare e mai presus de orice pudibonderie. După ce au cenzurat până și dicționarele de argou, autoritățile române sunt decise să ne transforme într-o nație care se înmulțește numai prin masaj neprotejat, cu finalizare. La mulți ani de ziua presei și a libertății de exprimare!

Prin retipărirea ediției din 4 iunie 1991, Anunțul Telefonic dorește să ofere tuturor generațiilor o imagine a Bucureștilor de acum un sfert de veac.
Este posibil, ca din multele milioane de anunțuri publicate în ziarul nostru, să poată fi reconstituită o parte din istoria reală a unei epoci.
Ziarul a fost, încă de la prima apariție, apreciat și "exploatat", fiind rapid perceput ca o oportunitate bine venită adaptării la economia de piață.

free-press

Îi interzici secţiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracţiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurenţa îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.
Primul ziar din România acuzat de proxenetism – Anuntul.ro – a împlinit 26 de ani de existenţă și un an de când bate sălile tribunalelor, apărându-se de acuzaţia absurdă care i se aduce. În aprilie 2015, știrea că un ziar/site era urmărit penal pentru proxenetism, pentru că publica anunţuri de mică publicitate...

bucatareasa

Dacă România ultimilor ani a prins puţin, dar suficient, curaj pentru a scoate din dulap probleme vechi de două decenii, românii nu s-au molipsit încă de obiceiul de a spune lucrurilor pe nume. Nu de alta, dar trăim într-o ţară în care “e ruşine" încă mai există ca argument public…
Până să aflați însă la ce se referă titlul, vă voi servi însă o scurtă pastilă de istorie personală. Cu mulţi ani în urmă, pe când sucurile TEC şi îngheţata la vafă aveau efectul unei ieşiri la mall, un puşti de vreo şapte-opt ani începuse să citească pe ascuns ziarele uitate de părinţi în sufragerie.

Ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre "proxeneți" – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate...
Societatea anglo-saxonă e zguduită zilele astea de un uriaș scandal cu tentă sexualo-adulterină. Un site de intermediere a serviciilor sexuale pentru persoanele căsătorite sau aflate deja într-o relație a fost victima unor hackeri care au extras de pe el datele personale ale clienților și le-au făcut publice.

AT 1990

În perioada comunistă a Bucureştiului, că să publici un anunţ aveai de ales între două ziare: România Liberă sau Informaţia Bucureştiului.
Numărul de pagini dedicate acestei rubrici era limitat, statul la coadă era inevitabil, iar anunţurile erau cenzurate.
Nu prea aveai ce să vinzi, deci nici ce să cumperi. Doar rubrica "Decese" era asigurată zilnic, în mod natural.

atitudine

De Ziua Internaţională a Libertăţii Presei, redacţia ziarului Anunţul Telefonic doreşte să atragă atenţia asupra unui precedent extrem de periculos şi care se depărtează mult de valorile pe care inclusiv legea doreşte să le protejeze în legătură cu activitatea instituţiilor de presă. De curând, s-a dispus împotriva Anunţului Telefonic o măsură obligatorie de închidere a unei rubrici. Prin raportare la conduită ireproşabilă a Anunţului Telefonic din ultimii 25 ani şi prin luarea în considerare a principiului constituţional al libertăţii presei, o asemenea dispoziţie poate fi interpretată că reprezentând un act de cenzură.

democratie

"O presă liberă contribuie la consolidarea democraţiei şi la dezvoltarea unei societăţi prospere. Pentru acest drept am luptat în 1989, iar rolul mass-media este esenţial în apărarea interesului public" a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis, într-un scurt mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.

Je suis anuntul.ro

Je suis anuntul.ro

4986 vizite

Firma care administrează unul dintre cele mai populare site-uri de mica publicitate, anuntul.ro, este urmărită penal pentru proxenetism, deoarece a acceptat (de facto a tolerat) publicarea de către utilizatorii săi a unor anunțuri prin care își racolau clienți pentru prostituție.
Asta îmi seamănă foarte mult cu dosarele penale de trafic de droguri. Dacă sunt 5 prieteni și le vine ideea să se drogheze, îl trimit pe unul dintre ei să cumpere droguri, atunci acesta din urmă este traficant, în sensul legii. Este metoda clasică a Poliției și Parchetelor din România de a obține câteva sute (mii)...

comunicat

Comunicat de presă

8437 vizite

Având în vedere informaţiile apărute recent în spaţiul public cu privire la urmărirea penală declanşată împotriva societăţii Anunţul Telefonic S.R.L. ca efect al publicării unor anunţuri în rubrica "Matrimoniale", dorim să adresăm persoanelor interesate următoarele precizări:
Societatea Anunţul Telefonic S.R.L. a desfăşurat încă de la înfiinţarea sa, în anul 1990, activităţi legitime, urmărind să pună la dispoziţia clienţilor săi servicii profesionale de mică publicitate. Prin efortul echipei Anunţul Telefonic, organizarea desăvârşită şi seriozitatea în afaceri, am reuşit să ne situăm constant...