Stiri Anuntul Telefonic
AT 28 ani

Dacă aveam atunci ceva bani… Dacă stiam ce stiu acum…
Care erau prioritătile romanilor acum 25 de ani?
Ce era mai important, o casă sau o masină?
Un răspuns vine răsfoind anunturile de mica publicitate ale vremii.
Cat costa un apartament? Dar o masină?
Iesiti după un sfert de veac de comunism, romanii isi făceau ordine in nevoi.

Sexul si presa

De Ziua mondială a libertătii presei, ziarul Anuntul Telefonic "sărbătoreste" trei ani de cand un procuror il tarăste prin tribunale sub acuzatia de proxenetism. Romania a avut si ea partea ei de frustrare si reglementare sexuală de stat, in anii de care pare că multi nu-si mai aduc aminte azi. Avem destui moralisti care visează la asta.

AT 27 ani

Inevitabil, in orice discutie despre cum trăim si ce-am pierdut, apare afirmatia că stăm pe loc, că am rămas la fel, că au trecut de pomană (aproape) trei decenii de la revolutie, că Romania nu s-a schimbat.
Nu-i adevărat. Ne-am schimbat foarte mult si nici Romania nu mai e deloc aceeasi. Omul e o fiintă adaptabilă, iar asta presupune să se obisnuiască repede cu noul, fie el bun sau rău. Memoria scurtă e o binecuvantare si un blestem, in acelasi timp, dar, dacă vrem să comparăm prezentul cu trecutul, avem uneltele potrivite si destule dovezi.

Un site de anunturi e acuzat de proxenetism pentru că a publicat oferte de sex pe bani. In SUA, unde prostitutia e ilegală, site-ul nu păteste nimic. In Romania, unde prostitutia nu e incriminată, site-ul e hărtuit de doi ani prin tribunale. CEDO si Curtea Supremă a SUA consideră că libertatea de exprimare e mai presus de orice pudibonderie. După ce au cenzurat pană si dictionarele de argou, autoritătile romane sunt decise să ne transforme intr-o natie care se inmulteste numai prin masaj neprotejat, cu finalizare. La multi ani de ziua presei si a libertătii de exprimare!

Prin retipărirea editiei din 4 iunie 1991, Anuntul Telefonic doreste să ofere tuturor generatiilor o imagine a Bucurestilor de acum un sfert de veac.
Este posibil, ca din multele milioane de anunturi publicate in ziarul nostru, să poată fi reconstituită o parte din istoria reală a unei epoci.
Ziarul a fost, incă de la prima aparitie, apreciat si "exploatat", fiind rapid perceput ca o oportunitate bine venită adaptării la economia de piată.

free-press

Ii interzici sectiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvarsirii unei infractiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală si procesul pană cand concurenta ii ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se intamplă in Romania.
Primul ziar din Romania acuzat de proxenetism – Anuntul.ro – a implinit 26 de ani de existentă si un an de cand bate sălile tribunalelor, apărandu-se de acuzatia absurdă care i se aduce. In aprilie 2015, stirea că un ziar/site era urmărit penal pentru proxenetism, pentru că publica anunturi de mică publicitate...

bucatareasa

Dacă Romania ultimilor ani a prins putin, dar suficient, curaj pentru a scoate din dulap probleme vechi de două decenii, romanii nu s-au molipsit incă de obiceiul de a spune lucrurilor pe nume. Nu de alta, dar trăim intr-o tară in care “e rusine" incă mai există ca argument public…
Pană să aflati insă la ce se referă titlul, vă voi servi insă o scurtă pastilă de istorie personală. Cu multi ani in urmă, pe cand sucurile TEC si inghetata la vafă aveau efectul unei iesiri la mall, un pusti de vreo sapte-opt ani incepuse să citească pe ascuns ziarele uitate de părinti in sufragerie.

Ashley

Statul a cheltuit un milion de lei si doi ani de anchete ca să descopere că prostitutia se face si prin mica publicitate. Printre "proxeneti" – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate...
Societatea anglo-saxonă e zguduită zilele astea de un urias scandal cu tentă sexualo-adulterină. Un site de intermediere a serviciilor sexuale pentru persoanele căsătorite sau aflate deja intr-o relatie a fost victima unor hackeri care au extras de pe el datele personale ale clientilor si le-au făcut publice.

AT 1990

In perioada comunistă a Bucurestiului, că să publici un anunt aveai de ales intre două ziare: Romania Liberă sau Informatia Bucurestiului.
Numărul de pagini dedicate acestei rubrici era limitat, statul la coadă era inevitabil, iar anunturile erau cenzurate.
Nu prea aveai ce să vinzi, deci nici ce să cumperi. Doar rubrica "Decese" era asigurată zilnic, in mod natural.

atitudine

De Ziua Internatională a Libertătii Presei, redactia ziarului Anuntul Telefonic doreste să atragă atentia asupra unui precedent extrem de periculos si care se depărtează mult de valorile pe care inclusiv legea doreste să le protejeze in legătură cu activitatea institutiilor de presă. De curand, s-a dispus impotriva Anuntului Telefonic o măsură obligatorie de inchidere a unei rubrici. Prin raportare la conduită ireprosabilă a Anuntului Telefonic din ultimii 25 ani si prin luarea in considerare a principiului constitutional al libertătii presei, o asemenea dispozitie poate fi interpretată că reprezentand un act de cenzură.

democratie

"O presă liberă contribuie la consolidarea democratiei si la dezvoltarea unei societăti prospere. Pentru acest drept am luptat in 1989, iar rolul mass-media este esential in apărarea interesului public" a declarat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, intr-un scurt mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertătii Presei.

Je suis anuntul.ro

Je suis anuntul.ro

5135 vizite

Firma care administrează unul dintre cele mai populare site-uri de mica publicitate, anuntul.ro, este urmărită penal pentru proxenetism, deoarece a acceptat (de facto a tolerat) publicarea de către utilizatorii săi a unor anunturi prin care isi racolau clienti pentru prostitutie.
Asta imi seamănă foarte mult cu dosarele penale de trafic de droguri. Dacă sunt 5 prieteni si le vine ideea să se drogheze, il trimit pe unul dintre ei să cumpere droguri, atunci acesta din urmă este traficant, in sensul legii. Este metoda clasică a Politiei si Parchetelor din Romania de a obtine cateva sute (mii)...

comunicat

Comunicat de presă

8559 vizite

Avand in vedere informatiile apărute recent in spatiul public cu privire la urmărirea penală declansată impotriva societătii Anuntul Telefonic S.R.L. ca efect al publicării unor anunturi in rubrica "Matrimoniale", dorim să adresăm persoanelor interesate următoarele precizări:
Societatea Anuntul Telefonic S.R.L. a desfăsurat incă de la infiintarea sa, in anul 1990, activităti legitime, urmărind să pună la dispozitia clientilor săi servicii profesionale de mică publicitate. Prin efortul echipei Anuntul Telefonic, organizarea desăvarsită si seriozitatea in afaceri, am reusit să ne situăm constant...