Preventive Solutions - Servicii si consultanta securitate si sanatate in munca Bucuresti

Cursuri de Servant Pompier

PREVENTIVE.RO organizeaza cursuri de formare profesionala in meseria de SERVANT POMPIER, Cod COR 516104.

Cursurile sunt autorizate de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse CNFPA si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului MECTS, fiind avizate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta IGSU.

In urma evaluarii, cursantii vor primi certificatul de absolvire CNFPA insotit de suplimentul descriptiv in care sunt specificate competentele profesionale dobandite.

Servant Pompier

Servantul pompier face parte din personalul formatiilor de interventie salvare si prim ajutor, din cadrul serviciilor voluntare / private pentru situatii de urgenta.

Acesta executa operatiuni pentru interventie si activitati de prevenire a incendiilor, atat la agenti economici cat si pentru domeniul public.

Persoana care doreste sa devina Servant Pompier trebuie sa fie declarata apt medical si psihologic si sa corespunda baremelor privind performantele fizice necesare indeplinirii atributiilor specifice.

Calificarea este solicitata pe piata muncii, fiind necesara in vederea constituirii si incadrarii serviciilor voluntare/private pentru situatii de urgenta si postul acesta va fi regasit in organigramele multor servicii voluntare/private pentru situatii de urgenta.

Tematica cuprinde un numar de 90 ore (45 ore teorie si 45 ore practica) si este structurata pe discipline conform standardului ocupational, dupa cum urmeaza:

  • Efectuarea activitatilor de pregatire
  • Efectuarea activitatilor premergatoare interventiei
  • Executarea interventiei
  • Intretinerea mijloacelor de interventie din inzestrare
  • Prevenirea incendiilor
  • Salvarea persoanelor, animalelor si bunurilor
  • Conducerea autospecialelor de stins incendii

In cazul in care sunteti interesati de aceste Cursuri de Servant Pompier va rugam sa ne contactati.

Cursul poate fi sustinut si la sediile societatilor comerciale interesate, in serii de minim 10 angajati.

Se asigura mapa si suportul de curs fiecarui participant la programul de instruire.

Galerie foto
  • ...