International Insurance Broker - Broker asigurari Bucuresti

Asigurari de Garantii

Asigurarile de Garantii reprezinta o alternativa avantajoasa la scrisoarea de garantie bancara, atât din punct de vedere financiar, dar mai ales pentru derularea în conditii optime a activitatii companiei. Asigurarile de garantii difera fata de conceptul clasic al unei asigurari. O asigurare de garantie reprezinta un angajament scris tripartit: Asigurator, Asigurat/Ofertant si Beneficiarul contractului/Autoritatea contractanta. În cadrul acestui angajament scris care îmbraca forma unei polite de asigurare, Asiguratorul garanteaza îndeplinirea obligatiilor contractuale asumate de catre Asigurat fata de Beneficiar si se angajeaza sa despagubeasca Beneficiarul, în conditiile în care Asiguratul se face vinovat de neîndeplinirea obligatiilor garantate. Asigurarea de garantie se emite dupa o analiza completa a companiei, similara cu analiza de scoring, privind bonitatea, solvabilitatea, capacitatea de a îsi îndeplini obligatiile contractuale garantate si reputatia sa.

Avantajele Asigurarilor de Garantii

Protejeaza lichiditatile astfel încât acestea nu vor mai fi blocate în depozite colaterale
Flexibilitatea ofertei
Feedback rapid atât cu privire la încheierea analizei financiare, cât si la emiterea politelor
Respectarea formularelor impuse de catre Beneficiar
Prime de asigurare avantajoase
Emiterea politelor de asigurare conform clauzelor impuse prin fisa de date sau caietul de sarcini
 

Garantia de participare la licitatie - Bid Bond –
O garantie de tip Bid Bond este necesara în cazul participarii la o licitatie pentru atribuirea unui contract de achizitie publica, unde trebuie prezentata o scrisoare bancara sau un instrument de garantare emis în conditiile legii de o societate de asigurari.
Garantia de participare la licitatie reprezinta instrumentul de garantare prin care International Insurance Broker îsi ia angajamentul fata de Beneficiar în numele Ofertantului cu privire la neîndeplinirea urmatoarelor aspecte:

Ofertantul si-a retras oferta în perioada de valabilitate a acesteia
Oferta fiind stabilita câstigatoare, Ofertantul nu a constituit garantia de buna executie în perioada de valabilitate a ofertei
Oferta fiind declarata câstigatoare, Ofertantul nu a semnat contractul de achizitie publica în perioada de valabilitate a ofertei
 

Garantia de buna executie - Performance Bond –
O garantie de tip Performance Bond este necesara daca, în urma câstigarii unei licitatii, a fost semnat un contract de achizitie publica din care decurge obligatia de a încheia o garantie de buna executie a contractului. Garantia de buna executie protejeaza partenerul Asiguratului în cazul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzatoare a obligatiilor contractuale asumate. Totodata, Asigurarea Performance Bond garanteaza fata de Beneficiar îndeplinirea corecta a obligatiilor de executie decurgând din Contractul garantat.

Garantia de mentenanta - Maintenance Bond –
Orice persoana juridica ce a dus la buna îndeplinire un contract trebuie, în urma încheierii lucrarilor, sa prezinte o garantie de mentenanta astfel încât defectele aparute ulterior sa poata fi remediate fara costuri suplimentare. Maintenance bond îi asigura beneficiarului remedierea oricaror defecte/vicii ascunse la lucrarea executata, aparute în perioada de garantie post-executie (perioada de întretinere/mentenanta). Aceasta perioada de garantie post-executie se refera la perioada de notificare a defectelor, începând cu semnarea procesului verbal de receptie, pâna la semnarea procesului verbal de receptie finala.

Garantia de returnare a avansului - Advance Payment Bond -
Garantia de returnare a avansului este necesara atunci când, în cazul unui avans primit conform contractului, trebuie prezentata o garantie de returnare a acestuia. În acest mod, partenerul clientului este asigurat de îndeplinirea obligatiilor contractuale si anume returnarea la timp si în conditiile stabilite a avansului încasat.

Garantie vamala
Acopera procedurile vamale de:

depozitare temporara
regim de antrepozitare vamala
regim de admitere temporara cu scutire totala de taxe la import
regim de destinatie finala
punerea în libera circulatie în temeiul unei declaratii vamale standard, cu plata amanata sau fara plata amanata
regim de admitere temporala cu scutire partiala de taxe la import
alte tipuri de operatiuni

Galerie foto
  • ...