International Insurance Broker - Broker asigurari Bucuresti

Asigurari Auto

Asigurarea RCA este o asigurare prin care tertii prejudiciati în urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite. Scopul acestei asigurari este ca cel pagubit sa primeasca despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui care a produs paguba. Prin urmare, asigurarea RCA este foarte importanta si în acelasi timp obligatorie, chiar si în cazul în care proprietarul unui vehicul are deja încheiata o asigurare tip CASCO.

Asigurarea CASCO este o polita de asigurare facultativa de avarii si furt, în urma careia daunele produse propriului vehicul pot fi despagubite. Persoana vinovata de producerea accidentului nu poate beneficia de despagubiri pentru vehiculul sau în baza propriei polite de asigurare RCA, de aceea asigurarea CASCO este foarte importanta pentru orice conducator auto.
În afara de aceste doua asigurari, cele mai des folosite, se mai pot încheia si alte tipuri de asigurari auto, cum ar fi:

Asigurare CMR (pentru vehiculele de transport marfa)
Asigurare autovehicule pentru transport terestru

Galerie foto
  • ...