Frigo Clima Management Instal - Aer conditionat, ventilatie, climatizare Bucuresti

Cum definim o pompa de caldura

Pompa de caldura este un dispozitiv cu ajutorul caruia se transporta caldura de la o sursa la un radiator/schimbator de caldura folosind lucru mecanic in sens invers directiei naturale de miscare a caldurii. Majoritatea pompelor de caldura sunt utilizate pentru a muta caldura de la o sursa cu temperatura scazuta la un radiator cu temperatura mai ridicata (exemple comune de astfel de pompe de caldura se regasesc in: frigidere, congelatoare, aparate de aer conditionat sau invertoare caldura).

Mod de functionare al pompelor de caldura

Agentul frigorific actioneaza intr-un sistem (inchis) de conducte, neavand contact cu mediul inconjurator. Principala calitate a agentului frigorific este vaporizarea la temperatur scazute (pana la -40°C.Pentru a vaporiza, pompa de caldura trebuie sa primeasca prin intermediul furtunului colector o cantitate de energie din sursa de caldura (in cazul mall-urilor aceasta sursa este, de obice, apa). Energia preluata din apa este transmisa agentului frigorific, care, prin vaporizare se transforma in gaz. Pe fondul cresterii de presiune, temperatura gazului ajunge pana la 70 – 100°C, surplusul energetic al gazului frigorific fiind preluat de agentul termic in condensator si subracitor.

Servicii de reparatii pompe de caldura apa-aer (pentru mall-uri)

Exista o gama diversificata de producatori de pompe de caldura si de accesorii. Astfel, situatiile intampinate pe teren sunt variate. In cazul mall-urilor si al cladirilor de birouri, pompele de caldura nu trebuie tratate ca si utilaje simple, ci mai degraba ca pe un utilaj complex pentru a putea identifica corect problema intalnita si, pentru a incepe reparatia acesteia.

Galerie foto
  • ...