Fortius, Centru Medical recuperare Bucuresti

Servcii ingrijiri la domiciliu

În cadrul serviciului de îngrijiri la domiciliu, specialiștii noștri sunt alături de dumneavoastră oferindu-vă următoarele tehnici de tratament și însănătoșire:

1. Monitorizarea parametrilor fiziologici: temperatură, respirație2. Monitorizarea parametrilor fiziologici: puls, tensiune arterială3. Monitorizarea parametrilor fiziologici: diureză, scaun4. Administrarea medicamentelor intramuscular5. Administrarea medicamentelor intravenos sub supravegherea medicului6. Administrarea medicamentelor intravezical prin sondă vezicală7. Administrarea medicamentelor prin perfuzie endovenoasă sub supravegherea medicului8. Recoltarea produselor biologice9. Alimentarea artificială pe sonda gastrică și educarea asiguratului/ aparținătorilor10. Alimentare pasivă, inclusiv administrarea medicamentelor per os, pentru bolnavii cu tulburari de deglutiție11. Clismă cu scop terapeutic12. Spalatură vaginală în cazuri de deficit motor13. Manevre terapeutice pentru evitarea escarelor de decubit: mobilizare, masaj, aplicații medicamentoase, utilizarea colacilor de cauciuc și a rulourilor14. Manevre terapeutice pentru evitarea complicațiilor pulmonare: schimbarea poziției, tapotaj, fizioterapie respiratorie15. Îngrijirea plăgilor simple16. Îngrijirea plăgilor suprainfectate17. Îngrijirea escarelor multiple18. Îngrijirea stomelor19. Îngrijirea fistulelor20. Îngrijirea tubului de dren21. Îngrijirea canulei traheale și instruirea asiguratului22. Monitorizarea dializei peritoneale23. Aplicarea de pampers, ploscă, bazinet.OBȚINEREA SERVICIILOR DE ÎNGRIJIRI MEDICALE LA DOMICILIURecomandarea pentru efectuarea serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu se face de către medicii de specialitate din ambulatoriu de specialitate și de către medicii de specialitate, la externarea asiguraților din spitale, aflați în relații contractuale cu CASMB, în funcție de patologia bolnavului și gradul de dependență al acestuia.

Medicii din ambulatoriul de specialitate recomandă îngrijiri medicale la domiciliu pentru asigurații aflati în faza terminală ca urmare a unor afecțiuni oncologice sau AVC.

În funcție de gradul de dependență, bolnavul poate fi:

• total dependent – pacientul care nu poate îndeplini trei sau mai multe activități zilnice de bază fară ajutorul altei persoane și are nevoie de îngrijire medicală

• parțial dependent – pacientul care nu poate îndeplini cel puțin două activități zilnice de bază fară ajutorul altei persoane și, din cauza stării de sanatate, are nevoie de îngrijire medicală

• independent – pacient care îndeplinește activitățile zilnice de bază fară ajutorul altei persoane dar care, datorită afecțiunii cronice acute, necesită următoarele servicii de îngrijire medicală la domiciliu: îngrijirea stomelor, îngrijirea canulei traheale, îngrijirea plăgii postoperatorii și tratament parenteral.

Recomandarea pentru îngrijiri medicale la domiciliu se eliberează în trei exemplare, din care un exemplar ramâne la medic, un exemplar, împreună cu o cerere de acordare de servicii de îngrijiri la domiciliu se depune de către asigurat sau aparținatorul legal al acestuia la Casa de Asigurări de Sanătate a Municipiului București și un exemplar rămâne la asigurat, urmând a fi predat furnizorului de servicii de îngrijiri la domiciliu, dacă cererea a fost aprobată.

Cererile și recomandările primite de către Casa de Asigurari de Sănătate a Municipiului București se analizează într-un interval de 24 de ore de la data depunerii și sunt aprobate în limita sumelor prevăzute cu această destinație.

Asiguratului i se va transmite prin adresă scrisă, expediată prin poștă, răspunsul la cerere în termen de maximum 24 de ore de la data luării deciziei.

Asigurații, pe baza cererilor aprobate de către CASMB, se adresează unui furnizor de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu acreditat, aflat în relații contractuale cu CASMB, și care este inclus în lista de furnizori pusă la dispozitie de către aceasta.IMPORTANT PENTRU ASIGURAȚI

Serviciile de îngrijiri la domiciliu se acordă de către furnizori autorizați și acreditați și de către medici de familie.

Pentru a beneficia de îngrijiri la domiciliu, aveți nevoie de recomandare de la medicul de specialitate, ținând seama de starea de sănătate a asiguratului și de gradul de dependență al acestuia.

Perioada pentru care un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu se stabilește de către medicul care a facut recomandarea, cu obligativitatea precizării ritmicității sau periodicității serviciilor, dar nu mai mult de 56 de zile calendaristice/an în una sau mai multe etape (seturi de îngrijiri).

Galerie foto
  • ...