Store Expert, sisteme si utilaje pentru depozitare

Sistem de rafturi Drive in

Daca ai nevoie sa stochezi o cantitate mai mare de produse identice, atunci rafturile metalice de tip Drive-in sunt alegerea potrivita pentru tine. Acestea te ajuta sa îmbunatatesti eficienta spatiului tau de depozitare cu pâna la 90%. Rafturile metalice Drive-In comercializate de Store Expert Logistic sunt îmbunatatite cu sigurante pentru stivuire, pentru a preveni ca produsele fragile sa fie stivuite unele peste altele.

Ele permit stivuitorului sa aiba acces pe orice parte a raftului pentru a ridica sau aseza paleti. Sinele de pe cadrele verticale ajuta stivuitorul sa ajunga la paletii depozitati pe ele. Paletii aluneca în spate pe sina continua, ceea ce face procesul extrem de practic.

Practic, avantajul major al acestor rafturi metalice este ca ajuta la depozitarea unei cantitati mari de produse de acelasi fel într-o zona relativ mica. Densitatea de stocare este astfel foarte ridicata, pentru ca mai multi paleti sunt disponibili dintr-o singura pozitie.

Cum se întâmpla asta: stivuitorul parcurge rafturile metalice si ridica primul palet disponibil. Pentru ca acestia sunt plasati în mijlocul sistemului, nu sunt la fel de accesati ca cei de pe margini. Sistemul beneficiaza de sine în profunzimea rafturilor pentru amplasarea paletilor, iar singura limitare este într-adevar, posibilitea de accesarea a paletilor din mijlocul culoarului. Însa, utilizarea spatiului si flow-ul sunt îmbunatatite. Paletii plasati în sistemul Drive-in sunt încarcati si preluati de pe aceeasi parte în timp ce cei din sistemul Drive-thru sunt încarcati pe o parte si preluati din capatul opus.

Sistemul de rafturi metalice Drive-in permite:

  • încarcarea si preluarea paletilor de pe aceeasi parte creând astfel sistemul de stocare “ultimul venit – primul plecat” (LIFO).
  • încarcarea de pe o parte si preluarea de pe partea opusa pentru a creea sistemul de stocare “primul venit – primul plecat” (FIFO); stivuitoarele pot intra de pe ambele parti ale culoarului.

Rigididatea ambelor sisteme de stocare vine din consolidarea aeriana sau datorita faptului ca sunt legate de structura aeriana.

Acest tip de sistem te ajuta sa ai costuri de stocare mici, dar si sa asiguri constant rotatia stocului. Ambele sisteme (Drive-in si Drive-thru) se instaleaza usor cu ajutorul bratelor suport care tin sinele. Se pot atasa si rafturilor standard, si celor speciale.

Pentru ca are rame înclinate, stivuitoarele se misca în siguranta printre culoare, având o vizibilitate ridicata si evitând un impact.

Capacitatea mare de stocare face ca produsele sa nu fie usor accesibile din moment ce paletii sunt depozitati de jos pâna sus. Cu toate acestea capacitatea mare de stocare creeaza spatiu cu pâna la de 7 ori mai mare decât în cazul stocarii la podea si de 3 ori mai mare decât rafturile metalice clasice deoarece paletii sunt asezati spate în spate, de la podea la tavan.

De ce sa alegi un sistem Drive-in:

  • Densitate de stocare mare, care te ajuta sa maximizezi spatiul
  • Spatiu folosit cu pâna la 90% mai eficient
  • Îti ofera posibilitate sa ai mai multi paleti depozitati pe metru cub decât orice alt sistem pentru depozitare
  • Potrivit pentru (FILO) – Fist in – Last Out
  • Ideal pentru marfuri vrac de acelasi tip

La ce sa acorzi atentie:

Un sistem Drive-in necesita atentie sporita asupra normelor de siguranta si implicarea stivuitoristului sa comunice fiecare defect ce ar putea sa apara la rafturile metalice. Pentru ca se conduce în interiorul sistemului de rafturi, riscul de daune este ridicat.

Galerie foto
  • ...
  • ...