Expert Mobilier Art - Mobilier la comanda, Bucuresti

Mobila de bucatarie la comanda

 

Cea mai potrivita optiune, tinand cont de aspectele prezentate in acest articol fiind aceea de a opta pentru mobila de bucatarie la comanda in detrimentul mobilierului in serie, cel din urma reprezentand o alegere riscanta in privinta satisfacerii tuturor nevoilor dar si dorintelor fiecaruia dintre noi.

Mobila de bucatarie va fi intotdeauna un aspect extrem de important, bucataria reprezentand nu doar locul unde luam masa ci chiar un mediu favorabil intalnirilor cu familia sau prietenii. Atunci cand ne alegem mobilierul pentru bucatarie, fiecare dintre noi cautam un echilibru, o imbinare armonioasa intre culoare, textura si forma. Pentru fiecare dintre noi amenajarea bucatariei intr-un mod cat mai eficient cu siguranta reprezinta o prioritate. 

In continuare o sa regasiti cateva informatii necesare pentru amenajarea unei bucatarii potrivite conform preferintelor dumneavoastra dar si potrivite stilului ales in intreaga locuinta.

Un rol fundamental in alegerea mobilierului il reprezinta dimensiunea, lucru care nu influenteaza in nici un fel amenajarea unei bucatarii cu bun gust. Daca ne referim la o bucatarie moderna de mici dimensiuni putem opta pentru corpuri cu linii simple, cu un design minimalist, conferind astfel un aspect curat si aerisit incaperii. In schimb daca ne referim la o bucatarie mare vom putea opta pentru diverse culori, material si forme tinand cont insa de pastrarea aceluiasi stil pentru toate.

Un alt aspect important atunci cand amenajam bucataria ar fi culoarea. Plecand de la ideea ca in bucatarie petrecem o buna parte a timpului, culorile alese pentru mobilier si pentru pereti trebuie sa ne confere o stare generala de buna dispozitie. Pentru anul 2018 specialistii au stabilit culoarea anului ca fiind Ultra Violet explicand bineinteles si alegerea prin faptul ca violetul simbolizeaza atat vastitatea cosmosului, spiritualitatea interioara cat si creativitate. Printre tendintele anului 2018 in materie de culori regasim si verdele salvie, o culoare usor de integrat intr-o locuinta, calda, totodata deloc plictisitoare sau previzibila, motiv pentru care este catalogata ca si “noua nuanta neutra”. Aceasta nuanta in combinatie cu alb se vede uimitor pe dulapurile unei bucatarii.

Tema bine definita si mentinerea acesteia detine un rol iarasi fundamental in alegerea mobilierului de bucatarie. Aici se urmareste un echilibru al culorilor si al materialelor in toate camerele, inclusiv in bucatarie. Astfel avand dormitorul amenajat in nuante neutre, ar fi nepotrivit sa decorate bucataria in culori foarte puternice sau daca in living predomina lemnul nu ar potrivit sa amenajam bucataria doar cu accesorii metalice, extravagante.

Cui serveste bucataria, este un alt factor de care trebuie tinut cont atunci cand alegem mobilierul. Daca vorbim despre o bucatarie destinata tinerilor de multe ori aspectul poate fi mai important insa daca ne referim la o bucatarie pentru o familie atunci functionalitatea este prioritara, avem nevoie de multe corpuri pentru depozitare si o mobila rezistenta.

In concluzie atunci cand ne hotaram spre a ne comanda mobila de bucatarie este bine de retinut un aspect si anume ca functionalitatea necesara intr-o bucatarie nu trebuie sa sacrifice decorul dar nici invers.

Galerie foto
  • ...