Biroul Contabil - Servicii de contabilitate si infiintari firme, Bucuresti

Infiintari Firme

Cu toate ca nu aveti cunostinte de contabilitate, iar despre infiintari firme stiti inca si mai putin, doriti sa puneti bazele propriei afaceri, pe care sa o lansati in cel mai scurt timp?

 

Initierea unui business nu reprezinta intotdeauna o misiune usoara, cu un parcurs clar. De cele mai multe ori, calea este una destul de indelungata si de intortocheata, cu obiective greu de atins.

 

 

Infiintari firme – De la PFA, la SA si SCA

Atata timp cat scopul solicitarilor dumneavoastra face referire la infiintari firme, probabil ca sunteti in cautarea unor servicii:

  • Care sa va elibereze de infruntarea unor practici complicate si de stresul birocratic;
  • In masura sa permita constituirea si lansarea rapida a firmelor, fara prejudicii financiare;
  • Economice, cat mai avantajoase din punctul de vedere al planului tarifar practicat;
  • Ce includ consultanta de specialitate cu privire la alegerea tipului de societate;
  • Care sa va indrume si dupa finalizarea procedurilor de creare si lansare a afacerii.

 

Infiintari firme – Forma juridica

Asistati de profesionistii nostri, odata identificata cea mai potrivita forma juridica, va puteti pune piatra de temelie a oricarui tip de firma ori societate prevazut de lege, dupa cum urmeaza:

Persoana fizica autorizata – PFA

Reprezinta forma juridica cea mai simpla, fiind recomandata pentru activitatile mai restranse, care nu necesita investitii considerabile.

Intreprindere individuala – II

Fara sa aiba personalitate juridica, poate sa fie infiintata de o persoana fizica autorizata, care are posibilitatea sa angajeze terte persoane.

Asociatie familiala – AF

Tot o forma de organizare fara personalitate juridica, poate fi desfasurata de un intreprinzator impreuna cu membrii familiei sale.

Societate cu raspundere limitata – SRL

Este o societate de capital, dotata de personalitate juridica, cu avantajul ca obligatiile sociale sunt direct proportionale cu patrimoniul fiecarui asociat.

Societate in comandita simpla – SCS

Ca societate de persoane (cu caracter comercial sau non comercial), cuprinde doua tipologii de asociati: comanditatii, cu o raspundere nelimitata si comanditarii, care raspund in limita obligatiilor sociale.

Societate in nume colectiv – SNC

Aceasta tipologie este adoptata atunci cand doua sau mai multe persoane doresc sa desfasoare o activitate cu caracter comercial. Aici, raspunderea fiecarui asociat este nelimitata.

Societate pe actiuni – SA

Este vorba despre clasicul model care ”inspira” societatile de capital, dotat de o perfecta autonomie patrimoniala. Participarea asociatilor (actionari) se face in limita capitalului subscris, impartit in actiuni.

Societate in comandita pe actiuni – SCA

Derivata din societatea in comandita simpla, reuneste si caracteristicile societatii pe actiuni, fiind alcatuita din doua categorii de asociati (comanditari si comanditati). Cotele de participare sunt reprezentate de actiuni.

Infiintari firme – Principalele etape

  • Selectam si rezervam denumirea firmei / societatii;
  • Stabilim obiectul de activitate, conform codului CAEN;
  • Alegem forma juridica din lista mentionata anterior;
  • Impreuna cu clientul, alegem tipul de impozit ce urmeaza sa fie platit (pentru microintreprinderi 3 % din venit, iar pentru restul societatilor 16 % din profit);
  • Precizam daca firma este sau nu platitoare de TVA;
  • Hotaram asociatii, tipologia si numarul acestora (desigur, unde este cazul);
  • Elaboram si redactam actul constitutiv al intreprinderii;
  • Depunem la banca sumele ce reprezinta capitalul social;
  • Ne ocupam de achitarea tuturor taxelor judiciare
  • Tot impreuna cu clientul, hotaram care va fi sediul social.

Echipa Biroul Contabil se ocupa si de infiintari firme, nu doar de servicii contabilitate, asistenta si consultanta fiscala, salarizare si personal sau de expertiza contabila. Iar daca va ganditi sa intrati in afaceri ca PFA sau ca titular de societate comerciala, fara niciun risc de ordin fiscal / penal, lasati totul in seama noastra!

Galerie foto
  • ...