Oxalis Versicolor

34 RON
...

Oxalis Versicolor

34 RON
Caracteristici
Plante, flori, copaci
Descriere
Plantare si ingrijire Bulbii de Oxalis se planteaza de preferat in locuri insorite deoarece lumina naturala a soarelui contribuie la dobandirea unor nuante intense a florilor, insa acestia se dezvolta la fel de bine si in conditii de semiumbra. Solul ideal pentru rezultarea unor inflorescente bogate va fi cel afanat, foarte bine drenat, usor acid si cu o fertilitate moderata. Inainte de plantare, solul trebuie maruntit si nivelat, dupa care bulbii se vor ingropa la circa 5 cm adancime (in ghiveci) si 7-8 cm (in gradini). Pentru a realiza o buna conexiune intre bulbi si sol, stratul din jurul bulbilor se va tasa usor. In general florile prefera un sol care sa le asigure substantele nutritive pentru o inflorire abundenta. In cazul in care acestea nu sunt prezente in sol de la inceput, se recomanda una sau doua fertilizari in perioada de inflorire si crestere. Ingrasamintele prielnice vor fi cele hidrosolubile, lichide, cu eliberare prelungita. Udarea plantei este indicata imediat dupa plantarea bulbilor, folosind cantitati suficiente de apa, iar dupa rasarirea plantelor aceasta se va face doar in cazul in care solul este uscat la suprafata.

Avantajele soiului Bulbii de Oxalis pot fi plantati atat in perioada de primavara, cat si toamna, primele frunze si flori aparand la aproximativ 10 saptamani de la cultivarea lor. Tulpinile se dezvolta erect, ajungand in inaltime la circa 15-30 cm; inflorescentele sunt foarte bogate, asadar alegand sa plantati bulbii in mod grupat, se pot obtine covoare de flori cu un aspect decorativ fascinant; este un soi usor de intretinut care are nevoie doar de conditiile de baza pentru a oferi cele mai bune randamente.

Proprietatile soiului: Soi de primavara Perioada de plantare: mar - mai aug - noi Timp de inflorire: apr - mai aug - aug Inaltimea la maturitate: 20 cm Distanta de plantare: 10 cm Conditii de lumina: soare Rezistenta la frig: -12°C
1 pac - 5 buc 33.90 lei (6.78 lei/buc) Sursa: https://gradinamax.ro/product/oxalis-versicolor
Vezi mai multe detalii si cumpara
181 vizualizari Bihor, Oradea, 04 Sep, 09:00