79 Lei

L-Lysine (L-Lizina) 500 mg 100 Capsule

Vezi pagina: BioKrillOil.ro
Bucuresti, azi, 13:25

Descriere anunt

L-Lysine (L-Lizina) 500 mg 100 Capsule

Beneficii L-Lizina:

• Ajuta la producerea de enzime, hormoni si anticorpi

• Ajuta in cazul persoanelor cu herpes

• Previne pierderea decalciu din organism

• Creste masa musculara

• Componenta importanta pentru formarea colagenului

• Poate sustine functia imunitara sanatoasa

• Important pentru absorbtia adecvata a calciului

• Aminoacizi esentiali pentru cresterea si repararea tesuturilor

Ce este L-Lizina?

L-Lizina este unul dintre cei noua aminoacizi esentiali. Aceasta inseamna ca organismul uman nu poate produce L-lizina si acest aminoacid important trebuie obtinut din consumul alimentar. Corpul are nevoie de o crestere adecvata si reparatii tisulare. Deoarece este atat de important pentru crestere, copiii au nevoie de 3-4 ori mai multa lizina decat adultii. Este un blocaj pentru proteine si este important pentru producerea anumitor enzime, hormoni, anticorpi si colagen. Lizina este implicata in absorbtia calciului, deci este importanta pentru sanatatea oaselor si a dintilor. Lizina, impreuna cu metionina, furnizeaza materiile prime pentru sinteza carnitinei, care promoveaza sinteza acidului gras la nivel celular.

Lizina poate fi gasita in alimente precum iaurt, peste, branza, drojdie de bere, germeni de grau, carne de porc si alte tipuri de carne.

De ce sa luati L-Lizina?

• Pentru Herpes si herpesul zoster: Exista un numar substantial de dovezi care sustin afirmatia ca Lizina poate fi benefica pentru cei cu virus herpes simplex (HSV). Cercetatorii au descoperit ca HSV are nevoie de arginina sa se reproduca; Lizina concureaza cu arginina pentru absorbtie. Cand este prezenta Lizina, inhiba cresterea HSV prin stergerea argininei. Intr-un studiu de sase luni de peste cincizeci de persoane, sa concluzionat ca suplimentarea Lizinei a fost mult mai eficace decat un placebo in prevenirea ranilor cauzate de HSV. Luarea de suplimente de lizina poate accelera, de asemenea, timpul de recuperare de la eruptii.

• Osteoporoza: L-lizina ajuta la imbunatatirea absorbtiei calciului din tractul digestiv si previne pierderea de calciu in urina. In acest sens, unii cercetatori speculeaza ca L-lizina poate ajuta la prevenirea pierderii osoase asociate cu osteoporoza. In plus, studiile cu persoane de testare, se sugereaza ca L-lizina in combinatie cu L-arginina (un alt aminoacid) mareste activitatea celulelor osoase si imbunatateste producerea de colagen

• Functia musculara: Lizina functioneaza cu alti aminoacizi esentiali pentru a mentine cresterea, masa corporala slaba si depozitul de azot al organismului.

Care sunt dozele de admnistrare?

Dozajul tipic variaza de la 500 la 3000 mg pe zi.

Pagina pe care doriti sa o accesati poate sa contina elemente care nu sunt recomandate minorilor!
Va rugam sa confirmati ca aveti peste 18 ani!