115 Lei

DHA (Acid Docosahexaenoic) 100 Mg 60 Capsule

Vezi pagina: BioKrillOil.ro
Bucuresti, azi, 13:25
Urcă primul în listă

Descriere anunt

DHA (Acid Docosahexaenoic) 100 Mg 60 Capsule

Beneficii DHA (acid docosahexaenoic):

• Nutrient esential pentru functia optima a creierului

• Studiile sustin o asociere intre DHA si beneficiile sistemului cardiovascular

• Studiile indica o legatura intre DHA si functia creierului imbunatatita

• Sustine tensiunea arteriala sanatoasa

• Sprijina nivelurile sanatoase ale hormonului de crestere

• Joaca un rol important in functia ochilor sanatosi

• Sprijina raspunsul inflamator sanatos

Ce este DHA?

DHA sau acidul docosahexaenoic (care nu trebuie confundat cu DHEA) este un acid gras Omega-3 esential. Este unul dintre blocurile primare ale creierului si ochilor. DHA asigura compozitia optima a celulelor din creier, retina, inima si parti ale sistemului nervos. Aproximativ 30% din lipidul structural din materia cenusie a creierului este DHA. Astfel, este necesar pentru buna functionare a sistemelor neuronale.

DHA este vital pentru dezvoltarea normala a creierului fatului si a sugarului si pentru mentinerea functiei normale a creierului pe tot parcursul vietii.

De ce sa administrati DHA?

• Sustinerea sistemului creierului si a sistemului nervos: DHA este predominant in membranele celulelor creierului. Acesta este principalul acid gras din creier (care contine 60% grasimi) si in retina. Nivelurile adecvate de DHA sunt esentiale pentru dezvoltarea creierului in timpul sarcinii si in copilaria timpurie. Unii oameni de stiinta au sugerat ca bolile degenerative grave cum ar fi dementa Alzheimer si senilitatea se pot datora, cel putin partial, deficientei prelungite a DHA. Datorita importantei sale in dezvoltarea creierului si a sistemului nervos, aportul de DHA in dieta mamei influenteaza greutatea la nastere. Laptele matern contine 0,2% DHA si din acest motiv, in special bebelusii alaptati au o rezistenta mai buna si o acuitate vizuala mai buna decat bebelusii hraniti cu lapte ne matern.

• Sanatatea inimii: DHA reduce hipertensiunea arteriala si frecventa cardiaca la barbatii cu hiperlipidemie usoara intr-un studiu comparativ, controlat. Prin reducerea vascozitatii sangelui, dovezile indica faptul ca DHA mareste fluiditatea membranelor din sangele rosu, marind astfel deformabilitatea celulelor sanguine astfel incat acestea sa poata trece mai usor prin capilare si prin urmare, sa scada tensiunea arteriala. DHA poate, de asemenea, reduce tensiunea arteriala prin scaderea cortizolului.

• Tulburari autoimune: Suplimentarea DHA la barbatii tineri sanatosi sa dovedit a diminua activitatea celulelor imune, cum ar fi celulele naturale de ucidere (NK) si celulele care regleaza raspunsurile inflamatorii in organism. Efectele antiinflamatorii ale DHA pot fi utile in tratamentul tulburarilor autoimune.

In concluzie, suplimentarea cu DHA imbunatateste capacitatea de invatare, ajuta la stoparea declinului cognitiv asociat varstei, reduce riscul de deces din cauza atacului de inima, reduce trigliceridele si reduce riscul de tromboza, previne aritmia cardiaca, reduce riscul de ateroscleroza, are un efect antiinflamator, efect in artrita si osteo-artrita, si beneficiaza de pacienti cu depresie.