79 Lei

Acid Folic 800 mcg 250 tablete

Vezi pagina: BioKrillOil.ro
Bucuresti, azi, 13:25

Descriere anunt

Acid Folic 800 mcg 250 tablete

Beneficii Acid Folic

• Este esential pentru sanatatea globulelor rosii si pentru producerea de proteine si diversi aminoacizi

• Este esential pentru mamele care urmeaza sa fie in timpul sarcinii

• Poate trata displazia cervicala si reduce necesitatea histerectomiilor

• Acidul folic a fost eficient in imbunatatirea performantei cognitive la adultii in varsta

• Ajuta la sustinerea functiilor imunitare sanatoase

• Poate impiedica dezvoltarea si progresia aterosclerozei

Ce este acidul folic?

Acidul folic este un membru al familiei vitaminelor B solubile in apa, este de asemenea, cunoscut ca Vitamina B9, folacin sau folat. A fost descoperit pentru prima oara in anii 1940, cand a fost extras din spanac. Folate isi ia numele din cuvantul latin folium ("leaf"). Ar trebui sa fie alimentat zilnic datorita faptului ca organismul nu il poate stoca pentru perioade lungi de timp. Deficitul de acid folic este cel mai des intalnit ca si cea mai deficitara vitamina din lume. Jumatate din acidul folic din alimente este epuizat prin gatire, prelucrare si depozitare pe termen lung, astfel ca se recomanda suplimentarea acestui nutrient vital. Legumele cu frunze, cum ar fi spanacul, verdetul, salata, fasole uscata si mazare, produse cerealiere fortificate, seminte de floarea-soarelui si alte fructe si legume sunt surse bogate de acid folic.

Ce face acidul folic?

In timpul sarcinii, cerintele zilnice de admisie a femeilor pentru anumiti nutrienti, cum ar fi acidul folic (acid folic), vor creste. Aceasta vitamina este vitala pentru o crestere adecvata a fatului, o dezvoltare si o viata sanatoasa pentru adulti. Mamele care urmeaza sa fie gravide sunt sfatuite sa ia acid folic pentru propria lor sanatate, precum si pentru sanatatea copiilor lor. Aceasta vitamina face fata multor deficiente nutritionale in dieta dvs. in timpul sarcinii.

Acidul folic va poate reduce riscul de a avea un copil cu un defect grav al creierului si maduvei spinarii, numit "tubul neural". Un copil cu spina bifida, cel mai frecvent defect de tub neural, se naste cu o coloana vertebrala care nu este inchisa. Nervii expusi sunt afectati, lasand copilului diferite grade de paralizie, incontinenta si uneori retard mintal.

Nivelurile scazute de acid folic sunt legate de un risc crescut de boli de inima prin cresterea numarului de homocisteine. Acidul folic este necesar pentru producerea atat a ADN-ului cat si a ARN-ului si este esential pentru divizarea celulara adecvata si transmiterea codului genetic la toate celulele nou formate.

Pagina pe care doriti sa o accesati poate sa contina elemente care nu sunt recomandate minorilor!
Va rugam sa confirmati ca aveti peste 18 ani!