Master Service Bucuresti - Reparatii masini de spalat

Defectiuni masina de spalat.

Va prezentam in aceasta sectiuni o lista a defectiunilor frecvente ale masinilor de spalat si sfaturi utile pentru prevenirea unor probleme majore.O masina de spalat, ca si orice alta aparatura electrocasnica, are momente cand se va defecta, foarte rar sau periodic, fie ca vreti sau nu, si atunci aceasta are nevoie de un “doctor”. Desi exista mici defectiuni ce pot fi rezolvate rapid de catre dumneavoastra, o masina de spalat are nevoie la un moment dat de un service specializat, cu tehnicieni capabili si iscusiti, experti in reparatia acestor defectiuni si in tratarea problemelor curente sau viitoare ce pot aparea. Noi, Master Service, va recomandam contactarea unui specialist in reparatia masinilor de spalat si scutirea dumneavoastra de eventualele neplaceri ce pot fi intalnite in acest proces. De-a lungul timpului am observat ca majoritatea masinilor de spalat prezinta anumite defectiuni in mod frecvent, si, am decis sa listam aceste defectiuni pentru informarea corecta a dumneavoastra.

Defectiuni: Masina de spalat nu elimina apa.

Daca sunteti in aceasta postura va rugam, pentru inceput, sa verificati daca atunci cand ati inceput programul de spalare, ati selectat din greseala optiunile de Oprire a evacuarii apei sau de Oprire a clatirii rufelor. Daca niciuna din aceste optiuni nu a fost selectata, masina de spalat prezinta o defectiune: una din componentele aferente sistemului de evacuare al apei este infundat sau defect. Verificati ca filtrul de scame sa nu fie infundat, curatati-l. Daca problema inca nu este rezolvata dupa curatarea acestui filtru, alte cauze ar putea proveni de la canalele de scurgere, de la tubul si sifonul prin care se face evacuarea apei. Deconectati masina de spalat de la sursa de energie electrica si contactati un service specializat in reparatiile masinilor de spalat.

Masina nu intra in centrifura.

Daca ati selectat si ati dat drumul unui program de spalare a rufelor dar, pe parcurs masina de spalat intampina dificultati si nu intra in procesul de centrifugare, opriti fortat masina, deconectati-o de la sursa de curent si verificati urmatoarele componente ale masinii: filtrul de scurgere si filtrul de scame – este posibil sa existe obiecte straine ce pot bloca functionarea corecta a masinii de spalat. Incercati sa scapati de apa aflata in masina de spalat, fie dumneavoastra, fie prin apelarea la un specialist. Daca reusiti sa scoateti rufele si sa eliminati apa, incercati un program de clatire si uscare, fara sa introduceti rufe in masina. Daca masina de spalat nu functioneaza atunci problema poate fi de la cureaua de transmisie sau o alta componenta.

Oprirea brusca a masinii de spalat.

Este o defectiune foarte des intalnita si trebuie verificate cateva lucruri esentiale inaintea contactarii unui service. Verificati daca exista caderi de tensiune electrica sau daca masina de spalat primeste apa suficienta. Verificati daca apa furnizata este incalzita sau daca in cuva exista prea multa spuma. Daca niciuna din aceste mici erori nu este detectata, va rugam contactati un specialist pentru a impiedica eventualele probleme ce pot aparea, precum: deteriorarea cuvei sau deteriorarea rezistentelor de incalzire.

Insuficienta sau surplusul de apa folosita.

Va recomandam sa verificati daca masina de spalat este conectata in mod corespunzator la sifonul chiuvetei – daca observati scurgeri de apa in aria chiuvetei, contactati un instalator pentru a evita eventualele inundari ale locuintei. Daca problema nu consta in aceasta conectare, masina de spalat, cel mai probabil prezinta defectiuni ale electrovalvei – contactati un specialist. Asteptati sa fie terminat programul de spalare curent, opriti masina de spalat si apelati la un service.

Defectiuni: Masina de spalat foloseste apa rece.

Aici in mod clar este vorba de rezistentele folosite de masina de spalat pentru incalzirea apei si, dupa schimbarea acestor componente, la fiecare program de spalare va recomandam folosirea unei solutii pentru a trata impuritatea apei si a proteja rezistentele de eventualele depuneri de calcar. Aceasta problema poate fi observata usor daca masina de spalat se opreste si nu executa programele de clatire si uscare a rufelor sau daca dupa programul de spalare, rufele nu sunt spalate in mod corespunzator.

Surplus de detergent in compartiment sau in cuva.

Atentie la tipul de detergent folosit si alegeti doar detergent destinat masinilor de spalat. Daca dupa un program de spalare, dupa ce rufele au trecut de etape precum stoarcere, clatire si uscare iar rufele prezinta urme de detergent sau daca in compartimentul de furnizare a detergentului inca exista o mica cantitate de lichid, repetati procesul de spalare a rufelor sau doar de uscare si stoarcere, si data viitoare fiti mai precauti in legatura cu tipul de detergent folosit si cu cantitatea furnizata masinii de spalat.

Defectiuni: Masina de spalat face prea mult zgomot.

Aceasta nu este chiar o defectiune ci tine mai mult de asezarea corecta a masinii de spalat si de cantitatea de rufe folosite la fiecare program. Este posibil ca zona pe care este asezata sa nu fie perfect orizontala si sa aiba denivelari sau poate ati introdus prea multe sau prea putine rufe.

Timpul folosit pentru programul de spalare este prea mare.

Verificati pentru inceput optiunile selectate la inceputul programului de spalare. Este posibil sa fi ales neintentionat alte comenzi si astfel programul de spalare este prelungit. Daca, insa, problema nu este datorata acestei mici erori umane, si daca aceasta problema se repeta, probabil o componenta este defecta si va recomandam sa contactati un service.

Aparitia unor avarii.

Daca masina de spalat afiseaza o anumita avarie in timpul programului, la sfarsit sau la inceput si daca avaria este listata pe ecranul computer-ului, verificati tipul erorii in manualul tehnic de utilizare al masinii de spalat. Daca eroare va este inca necunoscuta si daca este setat corespunzator fiecare program de spalare, contactati un specialist, este posibil ca o anumita componenta sa prezinte defectiuni iar masinile de spalat de ultima generatia va vor oferii detalii despre aceste defectiuni.

Daca masina dumneavoastra de spalat se incadreaza in una din aceste defectiuni si nu reusiti sa o remediati dumneavoastra sau daca problema cu care va confruntati este noua sau foarte rara, va rugam apelati la un service specializat in reparatia masinilor de spalat. Va recomandam sa evitati eventualele neplaceri si defectiuni majore ce pot aparea si se pot dezvolta de la micile probleme pe care masina de spalat le afiseaza si cautati un specialist care sa va indrume si sa va ofere detalii despre orice tip de problema.

Galerie foto
  • ...
  • ...
  • ...